Andree

5 år har gått, vi saknar dig.

Publicerad 2008-07-28 00:42:59 i Sånt som surrar i huvudet,

För fem år sedan så var just denna dagen också en måndag. Jag vet, för igår var det fem år sedan som jag sade adjö till morfar för sista gången.

Jag hade åkt upp till dom på lördagen och morfar som var glad att berätta en liten historia om sin ungdom innan middagen gjorde så som alltid förr. Jag hade varit uppe sent natten innan och jag var jättetrött och hade svårt att hålla mig vaken, så han tyckte att jag gott kunde vila mig lite innan maten. Minnet sviker mig tyvärr om exakt vad vi gjorde, men det fanns alltid något litet jobb som mormor och morfar behövde hjälp med och jag kan tänka mig att så var fallet även denna gång. Morfar hade strax innan haft besvär av de olika slag och jag frågade hur det var med honom. Han svarade att han hade lite besvär med magen men att det var på bättringsvägen och att skulle säkert bli bra igen.

Kvällen avslutades med att vi tittade på tv. Jag minns att det var Välkommen Mrs Doubtfire. Dagen efter så pratade vi mycket om det nya jobbet jag hade fått och att jag hade fått rycka in efter att förmannen hade gått på semester och detta tyckte morfar var kul att höra. Mormor och jag löste lite korsord på eftermiddagen och senare på kvällen begav jag mig hemåt. När jag tog farväl så stod han i grinden och vinkade adjö och log så innerligt hjärtligt som bara han kunde.

Dagen efter strax innan middag så ringde min mobil på jobb och det var min mor som ville att jag efter jobb direkt skulle bege mig hem till dom. Man hörde på hennes röst att det var något allvarligt. Mormor hade tidigare varit drabbad av hjärtfel som hon blivit opererad för och misstänkte att hon hade fått åka in igen. Efter arbetets slut for jag hem till dom. I vardagsrummet satt min mor och far och lillebror.

Direkt när jag såg dom förstod jag att någon hade dött. Man kunde läsa det i deras ansikte. Mor grät och kramade om mig, jag kramade om henne och jag frågade: Vem är det?

När hon svarade att det var morfar var det som om jag fick en chock. Mina armar föll ner mot mina sidor och jag tappade all känsel i benen. Jag ville inte tro det jag hörde. Jag hade ju varit hos honom dagen innan och då var allt nästintill frid och fröjd.
Men jo, han hade dött. Jag kunde ändå inte tro det jag hörde.

Han hade suttit vid frukostbordet tillsammans med mormor, utbrustit -Nämen vad nu? och trillat ihop. Det hade varit en propp i hjärtat, och det hade varit över på fem sekunder. Morfar var en sund man som började cykla Vätternrundan och Ringsjön runt efter det han fyllt femtio år. Det var hans sunda och starka hjärta som hade stoppat proppen. Jag har fått berättat att hade han varit en osundare man så hade den slinkit igenom hjärtat och han hade förmodligen överlevt.

Det har nu gått fem år. I förrgår firades mors femtioårskalas och du var saknad av alla där. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig, hur du har påverkat mitt liv. Den enda tröst jag finner är att det i alla fall gick snabbt för dig, att du inte låg i en säng och tynade bort. Det hade inte varit din stil. Det sista jag såg av dig var dit härliga, lite sneda leende. Jag är glad att det är detta jag minns dig vid när jag tänker på dig.

Vi saknar dig.

En veckas semester kvar.

Publicerad 2008-07-26 14:02:09 i Huset,

Planen var enkel men omfattande. Utnyttja hela min semester till att rusta upp så mycket som möjligt här hemma.

Detta inkluderade att jordhögen på ca 2 kubik skulle bort, garaget skulle rensas, barkmull i stora lass skulle inhandlas, fasaden på baksidan skulle svabbas av, grunden skulle målas, planket intill grannen skulle oljas in, likaså trädäcket på framsidan plus en massa annat. Det enda som till hundra procent är färdigt är just trädäcket på framsidan. Jordhögen svalde en hel vecka, då vi samtidigt utnyttjade jorden till att bredda vår rabatt. Men halva högen ligger där som ett öppet sår i en annars trevlig trädgård. Intill jordhögen ska vi så småningom bygga ett plank, men ett träd mitt i tomtgränsen komplicerar själva byggandet av planket.

Garagerensningen var planerad till måndagen den 21:a, men kom på att mor fyllde år på måndagen så den blev förflyttad till tisdagen. Skytteltrafik till tippen med bilar och är nu nästan färdiga med det med, ska bara få undan lite småplock och få in alla däcken igen. Mitt i garagerensningen var det planerat att far skulle komma ut och hjälpa mig med att koppla in en vattenpump till brunnen, men under rensningens gång kom vi underfund med att det var något tjall med strömmen och något ljuse fanns inte att uppbringa. For till biltema för att inhandla diverse kopplingsdosor och sladdar och mög. Kom hem, far kom ut och han tittade på det och efter någon timme kunde det konstateras att det gått fukt i proppskåpet, illa nog bara det, men det var tyvärr inte det enda. Tydligen så har denna fukt funnits en bra tid (är inte ute i garaget så ofta) då sladdarna rostat sönder och nu är vi tvugna att anlita en elektriker.

Det har varit två hektiska veckor med mycket arbete och dålig sömn, som gjort att allt det andra i hushållet kommit lite på efterkälken. Madammen for till Huvudstaden igår för att gratulera en släkting, och jag ska knata hem till mor och gratulera henne om cirka tre och en halv timme. Tiden där emellan tänkte jag försöka få undan lite här hemma, inte för att hon har sagt det, eller gjorde antydan på det. Jag tror inte ens att hon förväntar det av mig. Diskmaskinen går på högvarv, termometern klättrar allt högre uppåt, grannbarnen svalkar sig i poolen men jag går på tomgång. Men jag ska nog ha en kopp kaffe först.

Nu har jag bara en vecka kvar på mig att avsluta allt vi har påbörjat.

Over and out.

meterologwannabe.

Publicerad 2008-07-19 13:40:48 i Allmänt,

Tänkte bara kortfattat berätta om gårdagens köp. En klockradio som visar tid, dag, datum och år. Kan vara bra att hålla reda på åren om man råkat festa för mycket. Dessutom så visar den temperaturen och det är ju också fräckt, men fräckast av allt är att den visar vädret. Det berättar om det regnar eller om det är sol och så vidare. Fast egentligen så är det ju bara att titta ut genom fönstret för att ta reda på detta. Men jag skulle förstås tro att den känner av och visar lite i förväg med. Inte nog med det så visar den månfas och sånt, om man nu tycker att det är kul, och den får en radiosignal i från något atomur i Tyskland som nästintill dead on rätt i tid. Tyckte jag läste att avvikelsen var typ en halv sekund på tusen eller miljoner år. Vilket det än var så lär jag ju aldrig uppleva det. Men jag har inte hittat radiobiten, så med andra ord så är det bara en klocka än så länge.

Gårdagen avslutades med ett parti TP och en runda Monopol. Det finns dåliga förlorare, men det finns även dåliga vinnare, som hånar, pikar och är skadeglada över de andra. Jag har kommit på att jag är en av dem. Till madammens ilska och förtret. Det lär nog dröja innan hon går med på att spela det igen.

Over and out.

Svensk sommar.

Publicerad 2008-07-18 19:43:42 i Allmänt,

Till fikat idag så strötittade vi på Oprahs show. Det handlade om att ändra på sitt liv. Det är väl ok, det finns många tillvägagångssätt: vinna storkovan på lotto, fettsuga sig, göra slut med fyllot som bara sitter i soffan och dricker hela dagarna. Jag talar naturligtvis inte om mig själv, om nu någon började undra. Det som både madammen och jag hakade upp oss på i detta fallet var att om man verkligen ville något och bara önskade sig det så skulle det hända förr eller senare.

En tants firma gick lite knaggligt, så hon gick och lade sig på kvällen och önskade att hon nästa dag skulle få ett par mail ifrån ett antal klienter. Nästa dag så fick hon verkligen det och nu gick hennes firma skitbra och hon tjänade storkovan. Personligen så tycker jag att detta låter som en blandning av en Disneyfilm och alla dessa satans kedjebrev som bombarderar min mailbox. Gör si och gör så inom en timme och allt kommer att gå bra, för en tjej som gjorde detta hit och dit vann pengar, och en annan som inte gjorde det blev av med jobbet.

Då undrar jag:
Och hur vet du det? Du har ju nyss skrivit det!

Det jag egentligen skulle komma fram till att vi för skojs skull skulle testa detta: I morgon kommer en liten tjockis ringa på min bilannons som ligger ute sedan ett bra tag, och han kommer att köpa den och han kommer inte ens att pruta. Dessutom så är hans fruga som följer med trevlig.
Vi får väl se...

And now for something completly different.

Idag så for vi upp till IKEA och provsatt en massa soffor och fåtöljer, mest för att fördriva tiden. Jag kan gå i god för att det är trevligt. Har du inget att göra i morgon, kör till IKEA och provsitt en massa soffor och titta på folket som stressar fram och tillbaka. Efter det så gick vi in till Väla, strosade runt i en del affärer, sådär lite planlöst och handlade det som verkade intressant. När vi var färdiga där så handlade vi varsin glass och gick ut. Nu kom vi på att bilen var på andra sidan av parkeringen och det hade just börjat regna. Vi välkomnade den svenska sommaren genom att i ett lugnt tempo sakta strosa tillbaka till vår bil, ätandes våra glassar. Är det svensk sommar så är det.

Nu kallar madammen att det är mat, så det är väl lika bra att gå och äta. Sedan ska vi spela lite TP och förhoppningsvis lite Monopol. Oj nu kallade hon igen, bäst att rusa.

Over and out.

Ger snart upp.

Publicerad 2008-07-17 23:32:49 i Huset,

Nu är vi riktigt trötta på våran jordhög. Vaknade med något som endast kan förklaras som träningsvärk i högra handleden. Jag fick problem med allt jag än tog mig till. Efter en liten stunds trixande och bökande och ajande och ojande, så bad jag nästan på mina bara knän att vi skulle skita i högen tills vidare, då den sväljer alldeles för mycket tid. Så efter att rensat hörnan på ris och ros och stubbar och stockar och allt vad där nu var och slängde det på släpet så drog vi till Plantagen i Rydebäck.

Syftet med denna rabatt var att få den lite lummig, mysig och gammaldags, så vi gick gång upp och gång ner och jag plockade på mig allt som såg trevligt ut. Hon som satt i kassan fick nog en smärre chock av alla blommor, för hon kunde inte hantera rullbandet ordentligt och det lät som om alla blommorna krossades i slutet. Sedan fick jag en chock när det skulle betalas. Men skit i det. Snyggt blev det i alla fall.

I morgon så ska vi fara ner till Bauhaus och handla täckbark och handla en lodstock, så att vi kan göra sista finliret på rabattkanten intill grannen. Längre fram under semestern ska garaget rensas och vattenpump kopplas in (hoppas att du kan hjälpa mig, far) och ett trädäck skruvas ihopa. Sedan är det bara frågan vad som händer med jordhögen? Man kanske kan gräva ett riktigt djupt hål och slänga ner det där...

Over and out.

Arbetsläger, eller jord - GRATIS.

Publicerad 2008-07-16 23:24:37 i Allmänt,

Nu är jag less på det. Vi har grävt och skyfflat och donat och grejat med den satans jäkla komposthögen i två dagar nu, men det känns som det inte händer något. Den nye rabatten är i princip färdiganlagd, ska bara väga in den så det ser snyggt ut. Ändå så är det cirka hälften kvar av jordhögen. Visserligen så ska vi sätta rabattkant in till grannen också, och slänga dit lite jord, men det är ändå inte så pass mycket så att vi blir av med högen. Morgondagen kommer att ägnas till att åka skytteltrafik till tippen med en massa jord. Ni som läser, behöver ni -om bara det allra minsta- jord så kom ut och ta så mycket ni behöver i morgon, kan till och med bjuda er alla på en skvätt kaffe om det hade hjälpt.

Madammen och jag har jämfört våra idéer om trädäcket och kommit fram till att det kommer att bli skitbra, det är bara det att vi skulle behöva måla om grunden innan vi lägger det för sedan är det för sent. Vi skulle behöva tvätta hela fasaden med en högtryckstvätt, men för att kunna koppla vatten så måste vi rensa hela garaget från en massa mög och det tar nog två om inte tre dagar. Jag kallar inte detta för semester, jag kallar detta för arbetsläger. Ska bli skönt att börja jobba så att man kan ta det lite lugnare ;). Nä skämt åsido, det är jobbigt nu men det är bättre att slita som satan nu, så kanske vi kan ta det lugnt i slutet av semestern.

Ska nanna kudden, i morgon är en ny arbetsdag.

Over and out.

Jisses kors.

Publicerad 2008-07-15 23:25:13 i Allmänt,

Kortfattat vad som hänt sedan sist:

Fredag:
Var jäkligt trött efter att ha jobbat i 22 timmar i sträck, hela dagen softades, men kom inte riktigt "på rätt köl". På kvällen kom en kompis och vi snackade lite och "catcha up" vad som hänt varandra sedan sist. Vi skulle på samma fest dagen efter så vi snackade lite om detta, efter ett tag kom en annan gemensam kompis med sin Volvo Valp, som han bjöd på en åktur med. Sedan var det nog sängen som gällde.

Lördag:
Förmiddagen ägnades åt att förbereda inför festen, Sandra gjorde sig om än ännu snyggare, och jag, ja jag gjorde väl ett försök i alla fall. Vi pumpade cyklar till höger och vänster men när det var dags för avfärd hade jag punka på bakdäcken på båda mina cyklar. Det var bara till att skjutsa madammen ut till festen och sedan till att ragga en ny cykel. Jag fick låna en på det enda och mest allvarliga villkoret: att jag behöll skitet. Efter "lite" festande slutade det med att alla ville sätta sin prägel på den stackars hojen och till slut såg den för jävlig ut. Kolla här. På vägen in gick det lite vingligt, och så här i efterhand kan jag väl erkänna att minnet sviker mig lite, jag var fortfarande trött sedan torsdagen så lite lättpåverkad var man väl. Men att jag skulle ha "moonat" på motorvägsbron för förbipasserande bilar, tja det man inte minns har väl inte hänt va? Jag blev av med hela gänget när jag svängde inom Statoil och en stor del av resterande kvällen ägnades åt att hitta dom. Men annars var det kul.

Söndag:
Bakis.

Måndag:
Då vi försöker minska i omkrets och har den senaste veckan följt en ny diet så var det dags för vägning och mätning. Då dett var första gången sedan vi startade så var det spännande att se om det skett någon förändring på en vecka. Man kan väl sammanfatta det som att jag är lika tung som innan, men minskat två centimeter både i midjemått och där jag är som fetast. tyngden kan ha att göra med att söndagen inte var så smalmatig utan där gällde det att "reparera skadorna".
Sedan så drog vi igång med trädgården, men kom inte så långt, mestadels på grund av en helsikes massa rötter. Körde till Bauhaus och handlade kantpinnar.

Tisdag:
Veckohandlade, två lass på tippen med sten och sedan ägnades mestadelen av dagen till att anordna rabatten. Mor och far kom ut en sväng på kaffe och vi snackade lite om allt möjligt. Nu på kvällen bestämde vi oss för att vi ska lägga trädäck och med ens så insåg jag att jag skulle behöva ytterligare tre veckors semester till för att hinna med allt. Men vi får väl se.

Over and out.

Äntligen Semester.

Publicerad 2008-07-11 04:42:33 i Allmänt,

Nyss hemkommen, klockan är halv fem och jag har jobbat i 22 timmar i sträck. Jag är astrött och borde sova nu, men alla vackra fåglar kvittrar som in i hellskotta så jag sitter här och väntar på att min MP3:a ska ha fått lite kräm i sig.  Snacka om att vi blev grundlurade på hur lång tid det skulle ta. Vi räknade med att bli färdiga runt elva. Det blev bara fem timmar till. Som tur var så var det med bra folk och vi lyckades att hålla humöret uppe någorlunda bra, trots att det mot slutet var riktigt motigt. Nattens stora skrattfest var samtalsämnet fotsvett och äckliga strumpor, och då är det ändå vuxna människor vi pratar om. När timmarna närmar sig två på natten kan man skratta åt det mest konstigaste. Tur att man inte skulle börja igen halv åtta och tur att man går på semester. Då blir det lite lättare att uthärda.

Nu skiter jag i er för en stund och ska gå och lägga mig. God natt för mig, god morgon för er.

Over and out.

Hur tänkte jag här då?

Publicerad 2008-07-08 22:36:20 i Huset,

Impulsivitet är något som borde rubriceras sjukdom eller psykisk ohälsa. Inte för att det är jobbigt just under impulsivitetshändelsen (förutom de närmast drabbade) utan efteråt, när hjärnan äntligen kopplat och man insett att man nog ändå inte hade tänkt igenom riktigt innan man startade med sin impulshandling. Fruntimmer som kommer hem med minkpälsar trots att alla pengarna är slut och räkningarna obetalda, och gubbar som helt plötsligt byttat ut sjubarnsfamiljens enda bil mot en sportig liten räjser.

Min far är impulsiv (jo, lite grann i alla fall). En morgon vaknade mor av att han stod i sovrummet och startade upp motorsågen och satte den i väggen utan att blinka. Vill poängtera att han faktiskt hade "frågat om lov" först och berättat hur han hade tänkt. Det är bara så att min mor svarar ja på allt när hon sover. Möjligt att han utnyttjade detta, men ingen vet säkert. Hursomhelst, hålet i väggen blev ett fint valv som finns kvar än idag och det blev hur bra som helst. Men lite jobbigt var det nog för mor som vaknade av en motorsåg i sovrummet, jag menar, hur ofta vaknar du själv av detta?

Jag har nog ärvt lite av fars impulsivitet. Men den räcker bara halvvägs på mig. Jag vet i huvudet hur saker och ting kommer att bli, men när jag rivit ner halva huset så står jag där och kliar mig i huvudet säger för mig själv:
- Hur tänkte jag här då?
Då blir det jobbigt för mig.

I söndags så var vi inne hos våra grannar och jag blev lite impad av deras rabatt, för det var en fin, lummig och gammaldags rabatt med mycket olika blommor, växter och träd i huller om buller. Då tänkte jag för mig själv:

- Så vill jag också ha!
- Men deras är mycket bredare, som gör att dom kan ha så mycket.
- Men jag kan väl bredda vår?
- Hurdå?
- Om jag fyller den långa gången med jord så vinner vi typ sjuttiofem centimeter
- Och var ska jag ta jorden ifrån?
Då slog det mig att jag med ens slipper köra den stora komposthögen på tippen utan utnyttjar den jorden. (Det slog mig nu när jag skrev hur jag tänkte att jag kanske inte är riktigt frisk i huvudet utan är lite schizo trots allt ändå.)

Hursomhelst, igår efter jobb gick jag en promenad med madammen då igår var den nya dagen på vårt nya liv där vi försöker minska vårt omfång, och då passade jag på att ventilera mina tankar och idéer. Trots allt så var hon inte svårövertalad och när vi kom hem igen så började jag med att bryta upp all betong som låg gjuten där. Mitt i allt detta kom jag att tänka på min impulsivitet, men trots att baksidan av tomten ser ut som Paris bakgator under andra världskriget så tror jag ändå att allt kommer att bli skitbra till slut.

Idag var vi på Bauhaus och köpte lite ogräsmatta (som kommer räcka till halva tomten!) och kollade lite priser på trallvirke för vi kommer, om tid och pengar räcker, att anlägga ett trädäck på baksidan. Även där tror jag att det kommer att bli skitbra. Vi får väl se hur övertygad jag är när jag väl ligger där på alla fyra och säger till mig själv:
Hur tänkte jag här då?

Over and out.

Jag vill bli rastlös.

Publicerad 2008-07-04 22:49:40 i Allmänt,

Usch. Det är fredag kväll, och jag ska alldeles strax gå och lägga mig. Jag ska jobba i morgon och jag har ingen lust. Det är kris på jobb. Vi ligger efter som fan. Eller, nej det gör vi faktiskt inte, det är så att någon på kontoret har "sålt" mer enheter än vad vi hinner med att tillverka, och lovat att skicka ut det innan semester. Det fick vi reda på idag vid middagen. Två minuter senare gick hon på sin egen semester. Med andra ord slutade hon tidigare idag.  Tack ska du ha, ska jag komma ihåg. Jag har börjat sex varje morgon hela denna veckan och slutar fyra (tio timmar om dagen), och cirka tre dagar förra veckan och jag har för mig att jag gjorde det någon dag i förrförra veckan också. Lik förbannat ligger vi efter som fan. Inte så konstigt om dom på kontorssidan tar emot beställningar för mer än vi hinner tillverka. Vem tror ni får stressa som fanken?

Kontoristen till kunden:
-Javisst, hundra tusen filter till på måndag? Ordnar vi.
Eller:
Förmannen till arbetaren (mig):
När du blir färdig med dom sjuttiofemtusen så ska du fortsätta med hundratusen andra.

Ge mig ett kontor och en telefon så ska jag fan se till att få företaget sysselsatt. Risken är att skånes läkare och psykologer också håller sig sysselsatta. Hursomhelst, min övertid kommer sig av att jag behöver komptimmar intjänade tills December då jag, som ALLA i min omgivning vet, ska till Venezuela i två veckor och sedan ta två veckor ledigt hemma. Jobbar jag sex till fyra tjänar jag in lite mer än en dag i veckan. Eftersom jag ska jobba i morgon i åtta timmar och kommer att ta det som övertid mot komp så kommer jag slippa en veckas övertid. Skönt. Jag är tyvärr redan trött på det. Men skit i det, kommer säkert att vara värt det i slutändan.

De senaste fem gångerna jag gått och blivit rastlös i hemmet så har jag alltid blivit sugen på att bygga en bilbyggmodell. Jag blir alltid rastlös när jag inte kan köra iväg och handla en bilbyggmodell, men idag så låg jag för en gångs skull steget före och köpte ett par stycken. Nu går jag bara och väntar på att bli rastlös. Fast nu ska jag gå och lägga mig, typ tio i elva en fredagkväll...

Suck...

Over and out.

Om

Min profilbild

Andree

Hej jag heter Andree och är närmare en gubbe än en grabb. Bor tillsammans med min sambo och min dotter i ett renoveringsobjekt jag köpte när jag var nitton år som vi renoverar när ork och lust infinner sig. Jag har just startat min föräldraledighet och tycker att det är spännande att få vara tillsammans med min dotter hela dagarna.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela