Andree

Fredagssjuk - inget jäkla fredagsmys

Publicerad 2010-10-29 19:04:44 i Allmänt,

Inser att det var ett tag sedan jag skrev här så nu råder jag bot på detta. Förra helgen och en bit av denna veckan satte vi upp gips på de väggar som har vi reglat upp. Det ser ut som att det kommer att bli hur bra som helst. Vi har till och med spacklat delar av skarvarna. Om vi riktigt känner efter så känns det som vi strax inleder slutspurtsfasen. Vi har en vägg kvar att regla upp och isolera, sedan är det gips och spackel och sedan kan vi börja lägga golv och efter det kan vi börja med köksinredning. Problemet är bara det att jag blev förkyld igår och all ork rann av mig på ingen tid alls tyvärr.

Även om man verkligen vill hålla ångan uppe så hänger varken kroppen eller huvudet med. Dessutom så jobbar madammen hela helgen så det blir till att jobba ensam och det är inte det enklaste att regla en vägg själv, så det blir nog bara städning - om nu inte någon av er (som läser detta), känner förbarmande över mig. I så fall så börjar vi vid 14.00 tiden och det rör sig om tre till fyra timmars arbete och jag kan faktiskt bjuda på pizza efter arbetet, för farsgubben svängde förbi innan idag och köpte fem peugeot-fälgar av mig. Kan även bjuda på någon pilsner men då får du själv ombesörja färdtjänst. Men annars får jag som sagt (eller skrivet) städa undan lite.

Känner just nu att jag inte har något mer att komma med, så därmed tackar jag för mig.

Over and out.

Till Madammen, min älskade.

Publicerad 2010-10-22 13:46:39 i Musik,

Då min älskade varit lite nere på senare tid och behöver gaskas upp, speciellt idag då det är fredag tillägnas detta videoklipp till henne. Varje gång vi spelar singstar Queen så måste hon spela denna låt, och hon skattar så hjärtligt när Freddie kommer in och dammsugar. Håll till godo älskling.


Queen - I Want To Break Free

Fredagens festlåtar

Publicerad 2010-10-22 13:40:28 i Musik,

Fredag igen. Utan en massa tjafs så kommer här två låtar till. Trevlig helg.


Fat Boy Slim - The Rockafeller  Skank


Queen - Don´t Stop Me Now

Av egna erfarenheter.

Publicerad 2010-10-21 18:26:31 i Huset,

I våras startade min sambo och jag vårt projekt om att renovera vårt kök och samtidigt förstora det genom att slå ner en vägg. Det visade sig att huset var i sämre skick än vi först trodde och efter ett tag insåg vi att budgeten inte skulle hålla och att vi skulle bli tvugna att blåsa ut halva nedanvåningen samt gräva bort uppemot tolv kubikmeter jord, inomhus! De tips som följer är helt och hållet utav egna erfarenheter och kommer inte från fyra avsnitt av arga snickaren (som för övrigt är min favoritsnickare). Håll till godo.

Ta gemensamma beslut.
Ska det bli ett gemensamt projekt så måste alla parter vara involverade i alla viktiga beslut, annars kommer en av er att känna sig utanför och kommer till slut skita i allt.

Diskutera och visionera.
Prata igenom hur ni båda känner för att göra. Som i vårt fall skulle köket bli dubbelt så stort och då är det viktigt att höra vad båda har för ideér. Man tänker oftast olika och det är bättre att få en bild om hur det kan se ut innan man slår ner väggen än att stå och bråka om var diskmaskinen ska stå när man är i vitvaruhandeln. I och med vi skulle renovera köket använde vi oss IKEA´s kitchen planner. På så sätt kunde vi se hur det skulle kunna se ut och lösa eventuella problem långt innan första gipsväggen slets ner.

Kunnigt folk kan lösa praktiska problem.
Det är egentligen skitenkelt. Vill du veta hur man bygger upp en vägg, ring ut en snickare för tips, ideér och åsikter. Ska du som i vårt fall flytta vatten och avlopp så ringer du en VVS-are. Skulle du inte känna en VVS-are så har kanske din granne just renoverat badrummet och din polares granne kanske jobbar som snickare. Testa att göra ett massutskick till alla dina vänner på hotmail eller facebook eller liknande. Man ska inte vara rädd för att utnyttja sina kontakter, det är förbluffande vad lätt det var att få kontakt med kunniga personer som kunde berätta för oss hur vi skulle göra och inte göra. Tar du hjälp av kunnigt folk som kan förklara saker och ting så klarar du av mer än du tror och det kan stärka självförtroendet.

Våga fråga.
När ni nu har ringt upp er kompis grannes kusins morbror, fråga på utav bara helsike. Hur hade han gjort här, hur hade han gjort där, vad är bästa lösningen på detta problemet och vilka skruvar ska vi använda. Svänger han sig med svåra invecklade ord så beror det mest på att han jobbar med det dagligen. Fråga vad som menas med en gx34 för det har du aldrig hört tidigare. Skulle det vara så att han svarar lite nedlåtande mot er och verkar han vara en besserwisser så behöver ni inte konsultera honom fler gånger. Det viktigaste är att man känner att man får den information som man vill ha och det kan också vara bra att se saker ur deras synvinkel. Fråga förresten vad dom har för toleransmått (inom vilka marginaler som dom får såga fel), håller du dig till deras toleranser eller bättre blir det hur bra som helst. Jag antar att de flesta byggjobb är sedan tidigare prisbestämt och då har dom inte tid att vara petnoga.

Man behöver inte köpa en hel verktygsarsenal.
Med en rejäl hammare, en kofot, en bra skruvdragare, ett större och ett minde vattenpass, ett par tvingar och en liten vinkelslip kan man göra underverk. Resten kan man låna av vänner eller hyra av uthyrningsfirma. Särskilt dyrt är det inte heller. Skulle du bli tvungen att köpa något verktyg så snåla inte på kvaliteten, det tjänar du på.

Spara alla kvitton.
På så sätt kan du se på svart och vitt just hur mycket renoveringen har kostat.

Motivera er själva.
Föreställ er hur det kommer att se ut när det är färdigt, om ni som i vårt fall använder er av kitchen planner så spara en massa bilder på den färdiga ritningen, så när det känns lite motigt en dag så kan man se hur ni tänkt er. Glöm för fasen inte att fotografera allt ur alla möjliga vinklar innan ni startar renoveringen. Fortsätt sedan att fotografera under tiden ni renoverar, på så sätt kan ni blicka tillbaka och se hur långt ni faktiskt har kommit. Har ni en trevlig granne så bjud in honom en gång i veckan. Även om ni inte ser hur fort det går så ser kanske din granne det och då blir han kanske imponerad och tycker att ni har gjort ett bra jobb, och då känner ni er duktiga utav det. Ge varandra beröm och visa uppskattning. Din partner blir glad av att få det och du blir glad när du får det.

Lyssna på din kropp.
Det kan vara bra att bestämma sig för en vilodag i veckan där ni inte utför något som helst fysiskt arbete. Ägna då den tiden till att vara tillsammans. Glöm inte bort att äta. Kör ni på som satan utan mat blir det som att köra rally utan olja i motorn, det går åt helsike. Känner ni er trötta och sletna på kvällen efter en lång dag och ni börjar göra små misstag eller dylikt, håll kväll. Fortsätt i morgon. Skulle till exempel ryggen ömma och ni har en massa påfrestande arbete framför er, skjut upp det en dag eller två. Vila ryggen och åk i stället till Ikea eller något byggvaruhus för att få ideér som ni kan använda er av under byggets gång. Det är inte kul att vakna en måndagmorgon och inse att ni knappt kommer ur sängen. Jag kan lova att det är inte särskilt kul att jobba den dagen. Glöm förresten övertid på ert jobb. Ni klarar inte av både övertid och husrenovering. När man ligger på golvet på dass mitt i natten och spyr en massa blod lär man sig vad man ska prioritera, så enkelt är det med det.

Det ska vara roligt.
Alla vet att det är roligare att städa om man blåser på med härlig musik, samma gäller renoveringen. Se samtidigt till att inte ta hjälp av fler folk än vad som behövs så att någon sitter sysslolös. Då tappar den personen intresset snabbt. Skulle du få svårt att hitta folk som ställer upp med att riva ut golvet så berätta att du köpt ett par flak öl att dela med dom som hjälper till. Roligare blir det också.

Om det inte är så roligt.
Om du kommer hem från jobbet och känner att du inte riktigt pallar att dra igång, städa i stället. Det är lättare att komma igång dagen efter om det ser rent och snyggt ut. Om du kört fast och inte kan komma på en lösning, släpp allt för ett par dagar och gör något annat. Oftast kommer man på lösningen när man inte ser det framför sig. Skulle du inte komma på något så bjud in den trevliga grannen och fråga vad han hade gjort. Ring snickaren du frågat om hjälp innan. Om det verkligen kört ihopa sig lyssna på samma deathmetal-låten hela vägen hem från Helsingborg när ni fått reda på att bästa sättet att isolera vid kaminen är att karva upp ett stort hål i halva väggen. Gå på bio när hela kroppen kvider av träningsvärk efter att bytat ut en massiv takbjälke. Ta en minisemester när ni är så trötta på allt att ni hade kunnat elda upp hela skiten. Glöm inte bort att prata med varandra, det är viktigt. Glöm inte bort att lyssna på varandra, det är nästan viktigare.

Det är ok att vara mänsklig.
Ni kan inte tänka på allt. Speciellt inte om det är första gången som ni ger er på ett sånt här projekt. Ni kommer att lära er vad moment 22 verkligen innebär. Sedan en vecka tillbaka väntar vi på en spisfirma som ska komma och ge oss direktiv på hur vi ska ta oss vidare. Fastna inte för det, börja i andra änden. Du kommer såga fel. Din partner kommer att mäta fel. Då är det viktigt att inte brusa upp sig och bli förbannad. Var glad att du inte sågade fingrarna av dig, var glad att din partner står under carporten, trixandes med en regel i totalmörker och är med och renoverar tillsammans med dig. Mät ofta och igen, och igen. Lyssna inte på folk som kommer med negativa kommentarer och idiotförklarar er för att ni inte anlitat en byggfirma, eller som tycker att ni tar alldeles för lång tid på er. Var i stället glada över att ni faktiskt klarar så jäkla mycket själv. Ägna en halvtimme efter arbetet till att beundra dagens bedrifter. Klappa varandra på axlarna och säg att detta gjorde vi bra.

Det var de tips jag kunde komma med. Nu kom min trevliga granne och bjöd på middag, så en snabbdusch sen är det mat på g.

Over and out.

Kommunikationssvårigheter.

Publicerad 2010-10-20 21:11:16 i Allmänt,

Idag var det tyvärr inte så bra på jobb. Utan att dra upp allt för mycket i detta media kan jag sammanfatta det som kommunikationsbrister och folk tyckte att jag inte var informativ nog. Själv vet jag dock inte hur mer informativ jag skulle kunna vara när jag berättat vad som står på. Teckenspråk? Levande charader? Mima naken? Den som fick informationen verkade inte bry så värst mycket, så då antog jag att det inte spelade någon roll.

Skit i det, nu fick jag det ur skallen. På väg hem inhandlades en speciell tejp som är godkänd till fuktspärr. Väl hemma testade jag att slänga upp lite av fuktspärrsplasten men det var inte så jäkla lätt som jag trodde, tur att jag köpt tejp. Under dagen tog jag kontakt med päronen och snyltade in mig på lite middag och tiggde även lite utrymme i deras diskmaskin. Ska bli så jäkla skönt när köket väl är på plats! Förresten så har jag lovat en fullständig redogörelse om renoveringen, kanske kommer i morgon. Vem vet.

Päronen hade sina engelska vänner över och de var hur trevliga som helst, men det märks att det var ett jäkligt bra tag sedan man flabbade engelska. Fasen vet om inte morsan var något bättre än jag. God mat och gott sällskap, men sedan for jag hem igen och nu sitter jag här...

Jag sitter fortfarande här...

Nä, sorry kan inte komma på något mer att skriva om och har man inget intressant att berätta kan man lika gärna hålla käft.

Over and out.

Då var det måndag och recept på veg.burgare

Publicerad 2010-10-18 18:42:43 i Allmänt,

Den största nackdelen med helgen är att den är över innan man hinner njuta av den, så ock i detta fallet. På jobbet blev jag sugen på att testa att göra någon form av vegetariska burgare, med potatis och morrötter så efter att ha slängt ett lass på tippen for vi iväg och handlade en massa till det. Där träffade jag mina päron och fick slängt några ord med dom, sedan for vi hemåt igen. Nu blev det tyvärr lite brådis med maten för madammen skulle iväg och titta på fotboll senare under kvällen. Tyvärr påverkade det resultatet och vi fick käka halvråa potatisar. Glädjande nog fick jag beröm för att det faktiskt smakade gott, så när på att det inte var färdiglagat.

Måste nog berätta att jag sedan krypålder inte alls uppskattat blomkål, alls! Då madammen och jag gör ett nytt försök att minska midjemåttet, så käkar vi en massa pulvergoja på jobb och försöker hålla oss till nyttiga maträtter på kvällen. Om man nu pallar att laga mat när madammen är på jobb och inte försöker tajma det med ett telefonsamtal till päronen just när dom ska sätta sig till bords, vill säga. Hur som helst, en kväll så var vi båda sugna på att dippa grönsaker och madammen hade köpt blomkål, och hon frågade om jag ville smaka. Jag har bestämt mig sedan ett tag tillbaka att faktiskt testa sådant jag inte gillade som barn, och tog en pytteliten munsbit. Då inga kväljningar förekom så testade jag ytterligare en liten bit. Det smakade faktiskt gott! Så gott att jag gjorde dressing till veggiehamburgarna med blomkål. Men mor, bara så att du vet - det gäller bara rå blomkål, tycker fortfarande inte om kokt blomkål!

Inte för att jag vet om någon bryr sig så värst men tänkte faktiskt delge er receptet på det vi åt idag:

1 Bakpotatis, riven på rivjärn
2-3 Morötter, riven på rivjärn
2 Råa ägg, vi hade bara ett ägg, men det blev mest kattskit av det hela under stekningen
1 Gul lök, riven på rivjärn
2 Vitlösklyftor
1 Näve persilja
Salt och peppar

Riv potatis, lök och morötter på rivjärnet, hacka persilja och vitlök och knäck sedan ner äggen och blanda ihop det och stek sedan hela härligheten tills potatisarna blir färdiga. Jag upptäckte att jag hade svårt att få burgarna att hålla samman under stekningen, men jag hade visserligen bara ett ägg och tror att det kan bli bättre med två ägg och jag har tyvärr ingen aning om hur länge det bör stekas då vi befann oss under tidspress. Krydda efter behag.

Till detta hade vi en dressing som bestod av följande:

1 burk lätt kräm fräsh á 2 dl-ja jag vet att stavningen är lite fel men jag kommer inte ihåg hur det stavades
2 medelkokta ägg, nästan på gränsen till löskokta
1 näve skivad picklesgurka
1 näve blomkål
1 medelstor skvätt ketchup
Salt och peppar

Hacka alla ingredienser utom kräm fräsh och ketchup - för det blir nog svårt, men blanda sedan allt i en bytta. Krydda efter behag.

Vidare hade vi skivad tomat och gurka. Jag testade även att ha 1 skivat äpple som stektes i lite smör så att de fick lite färg och blev mjuka. Sedan hade vi köpt restaurangkedjan MAX´s friscobröd som vi slängde alla ingedienserna i. Som sagt så fick jag faktiskt beröm av madammen dels för att det smakade gott (trots halvrå potatis) och för att jag tydligen hade överraskat henne med denna maträtt. Bakpotasisen kan med all fördel bytas ut till ett par vanliga potatisar.

Nu ska jag städa buren till mina barn. Mina marsvin och inget annat, vill inte ha socialen springandes här i ett.

Over and out.

Söndagsmys och bloggförändring.

Publicerad 2010-10-17 22:40:43 i Allmänt,

Jaha, idag är det söndag och jag bör snart göra mig i ordning för sängen. Jag ville bara berätta att min kära sambo har suttit en bra stund här ikväll för att förändra utseendet på min blogg. Vi får se hur det blir i slutändan men jag testar mig fram, eller ja, det är nog mest madammen som testar eftersom jag är en av teknikens blunder när det gäller såna här saker. Vad tycker ni som läser, har ni några andra ideér?

Idag har det varit väldigt soft, det enda vi gjorde idag var att jag byte till vinterdäck på madammens pärla, då det dels var dags och dels för att det knappt var något mönster kvar. Efter detta kände vi oss tvingade att skämma bort bilen med en tvätt. Det var länge sedan dess, tror att vi inte tvättat den sedan vi började med renoveringen.

Vi testade förresten våran nya kamera uppe på backarna och inte för att jag är någon mästerfotograf på långa väger och har någon kännedom om vilka inställningar man bör ha och så, men sablar vilka bra bilder det blev. Tydligen blev det gjort lite idag ändå, verkar det som.

Renoveringen ja, igår kom elektrikern och började med att dra atta eldosor och rör. I morgon så ska vi fara iväg till tippen med något eller några lass med rester av vårt gamla kök för att kunna få in gipsskivor. Som det ser ut nu så kommer dom knappt ens in under carporten för allt skräp, så tanken är att hinna få upp några skivor innan nästa söndag. Fanimej på tiden om någon frågar mig.

Söndagsmyset bestod i att lira lite Little Big Planet med madammen för att sedan glo på Indiana Jones II. Men nu är klockan så pass mycket att jag borde leta upp en säng, en annan börjar ju klockan 06.00 i morgon. Jag önskar er en trevlig kväll och en god natt.

Lägger in en liten bild på en av de bilder jag fotade idag på madammens pärla



Over and out.

Fredagens festlåtar.

Publicerad 2010-10-15 13:43:50 i Musik,

Jaha, nu är det ju äntligen fredag och om jag nu ville göra detta till ett återkommande tema så borde jag nog se till att lägga upp något klipp. Om du tyckte att detta var en bra idé så kan jag glädja dig med att jag tänkte bjuda på inte en, utan två låtar.

Den första låten är en riktig klassiker och jag blir alltid på gott humör när jag hör den. Blir helt enkelt partysugen.



Haddaway - What is love.

 Låt nummer två förknippar jag med min ungdom, då jag lyssnade mycket på gammal hederlig rock´n´roll. Ska jag vara ärlig så vaknar det en olydig, finnig tonårsrebell varje gång jag hör denna låt. Jag vill köra jättefort med en trimmad moped, palla äpplen och kanske smygröka bakom ett plank eller liknande. Hitta på bus. Så för att låta han leka lite idag så bjuder jag på denna låten också idag. Mycket nöje.


Chuck Berry - Johnny B. Goode.


Med dessa låtar önskar jag en trevlig start på helgen.

Over and out.

Varför ska det vara lätt när det kan vara svårt.

Publicerad 2010-10-14 23:35:48 i Huset,

Det är ett uttryck som yttrats ofta under renoveringen, varför ska det vara lätt när det kan vara svårt. Till och med när jag ringde vår elektriker och berättade dagens lilla motgång så svarade han att han inte hade förväntat sig något annat.

Jag hade ju putsat väggen bakom kaminen och jag anser att det kommer att bli skitbra. Då vi ska isolera innerväggarna och kaminens rör sticker ut genom väggen så ville vi vara på den säkra sidan och inte riskera att halva huset brinner ner, så vi åkte till en firma som säljer och monterar spisar, kaminer och skorstenar. Vi fick tag på en försäljare och berättade vårt projekt och fick då till svar att det bästa hade varit att kapa ett stort hål i väggen för att göra ett schakt. Detta låter i mina öron som ett större projekt än jag ens orkar ta tag i, så vi bad dom komma hem till oss så att dom med egna ögon kan se hur det ser ut och i så fall ge oss en offert.

Försäljaren kontaktade en annan arbetare och det visar sig att han har tidigare varit hemma hos oss och murat upp vår skorsten, som knäcktes i bitar när stormen Gudrun härjade runt. Kille nummer två visste helt enkelt hur det såg ut hemma hos oss och var mer positiv till andra lösningar än att karva i sönder halva väggen. Men det är inget vi vet med säkerhet förrens han har kommit ut och tittat. Således kan vi inte regla upp sista biten på den sista väggen innan elektrikern kommer på söndag, men i väntan på svar från spisnisse så kan vi gipsa innerväggen på de uppreglade väggar som redan finns, men förmodligen blir bygget försenat ytterligare ett tag till.

Inget vidare skoj men vad ska man ta sig till. Nu får jag nog runda av, då madammen vill komma åt datorn.

Over and out.

Dagens arbete avklarat.

Publicerad 2010-10-12 22:06:59 i Huset,

Skulle bara snabbt berätta att jag har putsat allt bakom där kaminen stod tidigare. Efter att ha slitit bort plankorna så såg jag att där förmodligen tidigare varit en dörr eller liknande och igenmurningen bestod av tegelkross och fruktansvärt dålig murning. Man kunde riktigt känna att det drog mellan stenarna. Men jag svängde ihopa ett par spannar murbruk med konsistens kodynga - uppskattningsvis, så ni nu inte tror att jag kutar in i kohagen och känner efter då och då. Sedan iträddes ett par diskhandskar och sen var det bara att kasta upp bruket på väggen.

En riktig murare hade säkert använt sig av en murslev, men jag känner att jag kan sikta det bättre om jag slänger det för hand. Inga sätt är fel utom dom dåliga eller hur typ och när skicket är dåligt från början kan det inte bli värre. Madammen var på styrelsemöte och hade glömt att sätta igång musik och då jag var kladdig så hade jag problem med att starta något själv. Efter någon timme blev det tråkigt att hålla på så det slutade med att jag sjöng Änglahund för mig själv och testade med lite olika dialekter, jag kan erkänna att det lät skit vilket fall som helst. Jag har ungefär en halvmeter vägg kvar att putsa och jag tror att det räcker med den betong jag har hemma, så efter det är avklarat i morgon så ska det snabbstädas innan vi ger oss på att regla väggen. Äntligen!

Over and out.

Ett filmklipp som jag hittade på Youtube

Publicerad 2010-10-12 21:37:00 i Roligt klipp,

Idag är Youtube för mig vad min dagmamma var när jag var liten, någon/något som ser till att jag inte hittar på med en massa hyss när min övervakare inte är i närheten. Man hittar en massa roliga saker och för en liten tid sedan snubblade jag över detta klipp. Jag är väldigt bilintresserad och jag fick gåshud när jag såg detta klipp. En kombination av racing, musik och just hur dom har filmat, med fokus och oskärpa och sådant, så jag tror inte att man måste vara fruktansvärt bilintresserad för att uppskatta filmen. Vi köpte ju en Canon igår som ska kunna spela in i full HD så vem vet, kanske kan hitta på något liknande, fast med en sliten cykel eller liknande. Vem vet.


Skruva upp ljudet utan att överdriva och öka gärna bildkvaliteten. Mannen som pratar är Ayrton Senna (1960-1994), racingbanan är Nürnburgring, även känt som det gröna helvetet och bilen är en Honda NSX.

Om du inte är bilintresserad, vad tyckte du om klippet?


Over and out.

Kan nån kan Canon

Publicerad 2010-10-11 19:54:48 i Allmänt,

Jaha, idag har det tyvärr inte hänt något med bygget mer än att jag har bokat en elektriker till på lördag. Ja också rev jag bara lite i en bit av väggen. Men viktigast av allt, jag hämtade madammens (och min) nya systemkamera, en Canon Eos 550d (kan nå´n - kan canon).

Då madammen ända sedan vi blev tillsammans velat haft en digital systemkamera, kände vi båda att det nog var dags att titta på en sådan och i torsdags for vi tillsammans med madammens föräldrar ner till en fotobutik och kände och klämde och snackade med försäljarna. Eller för att vara ärlig, jag kände och klämde och de andra snackade med försäljarna. Jag fattade inte ett jota av vad dom snackade om. Jag funderade först var dom hade satt förgasaren på den här modellen men hittade ingen och när det blev tekniskt mumbojumbosnack tänkte jag slänga mig med uttryck som att gx34 skulle vara bättre för att den hade kallare referenspunkt i förhållande synvinkelkallibratorn, men undvek att lyssna på den inre rösten den här gången också, men en kamera beställdes.

Madammen ringde mig på jobb idag och berättade att den kommit in i butik och efter lite planerande blev det bestämt att jag skulle blåsa ner till svärföräldrarna efter jobb och sedan skulle vi fara ner till butiken. Sagt och gjort, kameran införskaffades och sedan for jag hemåt igen. Väl hemma efter att ha kopplat in batteriladdaren och börjat ladda kamerabatteriet (och letat vidare efter den där förgasaren) så gick jag runt och spånade i bygget. Har en vägg kvar som jag säkert skrivit om i tidigare inlägg och på denna vägg är nästan hälften reglat och bakom där kaminen stod innan så var det plankor uppspikade.

Jag tog en kofot och kännde lite på dessa och, jovisst de gick att slita loss men teglet bakom var ju inte så jäkla snyggt, dessutom kändes det som om det drog mellan stenarna på sina ställen. Räknar med att kunna mura/gjuta detta på två dagar och sedan kunna regla upp resten av väggen på två dagar. Elektrikern sa att om jag inte skulle vara färdig till hundra procent så skulle det gå ändå, då han kunde börja i andra änden av rummet.

Under tiden jag gick där och spånade så kom jag på att min kusin skulle ha en inflyttningsfest på lördag och i och med att det krockar med mina planer så ringde jag hem till mor och far för att höra om vi skulle lägga ihop till någon inflyttningspresent. Under samtalet blev jag bjöden ut och jag var inte sen till att tacka ja. Nu när jag kom hem såg jag vilken röra jag ställt till med och bör nog snart städa undan lite innan madammen kommer hem, eller så gör jag en avledande manöver genom att ge henne kameran innan hon hänger av sig ytterkläderna. Vi får se hur jag gör, kanske berättar om det i morgon.

Over and out.

Glada snickaren

Publicerad 2010-10-10 20:54:54 i Allmänt,

Hallå igen. Nu är det dags att irritera er igen med mitt skrivande.

Helgen gick snabbt men vi fick ordning på golvet - till slut. Det är bara ett halvt år sedan vi började riva upp det, men nu är det fanimej äntligen slut. Nu ska vi bara regla upp den sista väggen för att sedan få inkopplat el i köket. Jag och grannen fick reglat upp en del av väggen och sedan putsade jag upp en del av teglet bakom, orginalväggen består av tegel, men är putsad med något som kallas lertegel och detta är riktigt dåligt på sina ställen, men det är numera på bättringsvägen.

Förhoppningsvis kommer jag riktigt långt med putsningen i morgon då madammen jobbar eftermiddag för att sedan i övermorgon då hon jobbar natt kunna regla upp en bra bit av väggen. Men nu är det kväll för mig och trots att jag försöker få ner min fete mage så tycker jag nog fasen att jag är värd en pilsner, jag får väl låta bli att käka middag en annan dag. Vi hörs en annan dag

Over and out.

Vad som hände igår.

Publicerad 2010-10-09 10:55:04 i Allmänt,

Jaha, om jag nu skulle börja blogga igen, så måste jag ju ordbajsa här i tid och otid så nu kommer jag med mer. Igår fick vi upp en limträbalk som står som stöd för takbjälken som byttes ut tidigare i veckan. Då det var en nivåskillnad på cirka 1,5 centimeter mellan den nya och den gamla så fick vi komma på en bra lösning till det. Min idé var att kapa bjälken jänmt och sedan läga in passbit, medans madammens idé var att såga passform på det. Madammens idé var den vi gick på och det blev jättebra.

Av någon anledning var jag inte på något vidare humör, träningsvärk efter bjälkbytet och huvudvärk. Under arbetets gång ringde grannen och undrade om vi ville gå på bio och det beslöt vi oss för, men nu var det tvunget att bli färdiga i tid. Som sagt allt blev bra och vi pös iväg till bian och tittade på Dumma Mig och det var just den medecin som jag behövde, förbaskat rolig film. Idag så ska vi få ihopa resten av golvet och senare ikväll ska vi in till grannen för lite hemlagad sushi.

Over and out.

Fredagens festlåtar.

Publicerad 2010-10-08 13:52:41 i Musik,

Tänkte även börja med att lägga upp videoklipp från Youtube på sjyssta partylåtar varje fredag, gillar du idén? Kommentera gärna det i så fall.

Här kommer i alla fall en till en början med. Min absoluta favorit.
Metallica - Whiskey In The Jar.

I´m Alive

Publicerad 2010-10-08 13:44:57 i Allmänt,

Hej på er.

Tänkte ge det ett halvhjärtat försök till att komma tillbaka här, men förlita er inte till hundra procent på det.
Det var en evighet sedan jag skrev här och det har hänt en helsikes massa sedan sist. Kommer kanske att lägga lite inlägg om vad som hänt efterhand, vi får se.

Kan berätta att vi håller på att renovera torpet "lite". Med lite menas att vi har rensat halva nedanvåningen så pass att vi har sett ytterväggens tegel och grävt bort tolv kubikmeter jord. Nu håller vi på med att återuppbygga det igen och har faktiskt kommit en bra bit. Vi inbillar oss att vi börjar se slutet nu. Om jag orkar i framtiden kanske det kommer en utförligare redogörelse för vad vi gjort i bygget.

Idag är det i alla fall fredag och det har man längtat efter, nästan ända sedan förra fredagen. Helgen kommer för våran del innebära renovering. I veckan byttes en halv takbjälke ut och denna ska stöttas med en limträbalk ner i golvet, men då det olyckligtvis blev nivåskillnad mellan gammal och ny bjälke så måste vi nu hitta på en bra lösning, (min idé är tre HubbaBubba och ett kvastaskaft) sedan ska en vägg ses över och kanske putsas till innan den ska isoleras.

Förresten, om du just läst detta, snälla lämna en kommentar. Skulle vara kul att se hur lång tid det tar och vem det är.

Over and out.

Om

Min profilbild

Andree

Hej jag heter Andree och är närmare en gubbe än en grabb. Bor tillsammans med min sambo och min dotter i ett renoveringsobjekt jag köpte när jag var nitton år som vi renoverar när ork och lust infinner sig. Jag har just startat min föräldraledighet och tycker att det är spännande att få vara tillsammans med min dotter hela dagarna.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela