Andree

25 år

Publicerad 2011-02-28 22:29:41 i Allmänt,

Jag var fem och halvt år och min syster hade fyllt tre några månader tidigare när vi spenderade en vecka hos min mormor och morfar. Alla andra frukostar hade vi pratat om vad som skulle hända under dagen, det hände att vi gick till stranden och matade svanarna, att vi gick till någon lekplats och lekte eller bara satt hemma och lekte med de leksaker vi hade där. Morfar brukade busa med oss vid frukostbordet när mormor inte såg oss och de dagar vi var inomhus hände det ofta att både mormor och morfar var med och lekte på ett eller annat sätt.

Men en morgon var de båda tysta och bara satt och läste i tidningen. Hur mycket min syster och jag än försökte skoja till det så förblev de tysta och bara läste. De ville inte leka med oss under dagen och deras lägenhet har aldrig varit tystare än den dagen. Vi fattade ju att något hade hänt men inte direkt vad. Man hör ofta att det var bättre på Palmes tid men jag har ingen aning, jag var bara fem och halvt (exakt på dagen) när han dog. Ikväll är det 25 år sedan och jag minns att det blev en annan ton i samtalen vuxna emellan sedan den dagen och en tid framöver.

En massa strunt.

Publicerad 2011-02-21 17:34:21 i Allmänt,

Det är ju en fruktansvärd lång tid sedan jag hade ett inlägg som inte handlade om fredagsmusik så jag tänkte kratta ner lite om vad som hänt här sedan sist. Vilket nog inte blir så mycket, tyvärr.

Vår soffa har kommit. En kramfors i brunt narvläder, skitsnygg och förbaskat skön att sitta i! Vi köpte köksbord, och det blev som jag ville ha det, ett fyrapersbord och det är placerat upp mot väggen. Minst i vägen på det viset. Vi har softat (soffat) en hel del och inte jobbat så mycket med renoveringen, på gott och ont. Skönt att ta det lugnt men vi får snart dra igång med att leta fönsterfirmor då vi ska byta 6 stycken fönster på nedanvåningen, har ni något tips?

När vi drog igång med att riva ner allt bärande och kofotade bort allt annat var vi så pass rediga att vi sparade alla tapetrester för att göra ett kollage av alla tapetbitar och i lördags gjorde vi det. Det var roligt och blev fint. 110 års tapethistoria är rätt så spännande, roligt också att de hade klistrat upp tidningspapper som vi har räddat i detta kollage, bild kommer snart.

Skulle sätta upp tavelramen och höll på med att trixa med taklampan när jag planterade mitt ganska så ömma huvud rakt på en spikskalle och slog upp ett litet jack så att det blödde en liten stund, men det var inga väsentliga kroppsdelar som kom till skada. Man skulle kunna säga att jag slog huvudet på spiken där...

Fredagens festlåt.

Publicerad 2011-02-18 13:45:51 i Musik,

Då var det äntligen fredag och för att hålla igång den nyvunna traditionen att ha en fredagslåt så kommer nu denna veckans låt. Håll tillgodo och ha en trevlig helg på er.



Beastie Boys - Sabotage

Fredagens festlåt

Publicerad 2011-02-11 16:11:56 i Musik,

Jaha, då var det fredag igen och det är ju inget att vara ledsen för. Tvärtom. Här kommer denna veckans fredagslåt, och för att citera en av mina arbetskamrater: sup inte ihjäl er nu! Trevlig helg.



Guns ´n´ Roses - Sweet Child O´ Mine

Fredagens festlåt

Publicerad 2011-02-04 18:34:30 i Musik,

Jag har tyvärr lite soppatorsk i huvudet och brist på några bra förslag till fredagslåt. Därför kommer denna tuggummidänga som faktiskt spelades flitigt förra helgen då madammen jobbade eftermiddag. Försök att hålla till godo och ha en trevlig helg på er.



Martin Solveig - Hello

Om

Min profilbild

Andree

Hej jag heter Andree och är närmare en gubbe än en grabb. Bor tillsammans med min sambo och min dotter i ett renoveringsobjekt jag köpte när jag var nitton år som vi renoverar när ork och lust infinner sig. Jag har just startat min föräldraledighet och tycker att det är spännande att få vara tillsammans med min dotter hela dagarna.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela