Andree

Aktiv dödshjälp

Publicerad 2011-04-26 20:35:01 i Allmänt,

Min granne är snäll och trevlig på alla vis men kan på det mest subliminala sätt lura in en på de mest idiotiska idéerna som finns och det medans man ler och ser fram mot galenskaperna. Nu ska vi springa Eskatorpsloppet, ungefär lika långt som ett halvmara, om knappt fyra veckor. Idag så testjoggade jag ca fem kilometer (gick nog mesta tiden) och jag trodde att jag skulle dö. Det tog mig ganska så exakt en timme att förflytta mig fem kilometer. Om jag tjuvstartar halvmaran kvällen innan kanske jag klarar mig halvvägs innan jag blir omsprungen - suck

Anledningen till att jag fått för mig att springa som en dåre är att jag misstänkte att madammen krympt alla mina kläder och fifflat med badrumsvågen men hon nekar. Det lutar mot att chipsdieten inte riktigt funkar. Jag försöker väl inte bli någon beachvolleybollhunk, lite självinsikt har jag, men det hade varit kul om jag inte blev misstagen för en hårig barbapappa. När jag var liten fick jag höra att om man åt grovbröd blev man stark och fick hår på brösten, jag kan berätta att om du äter frallor får du hår på ryggen, inget vidare stark blir du heller.

11 år

Publicerad 2011-04-20 20:02:47 i Allmänt,

Stod på jobb och fyllde i tidrapport och kände igen dagens datum, 20 april. Efter ett tag kom jag på vad som gällde. Idag är det 11 år sedan jag flyttade hemifrån in i det hus jag fortfarande bor i. 11 år går fort. Jag hade kanske en förhoppning att hinna få färdigt allt renoverande inom 10 år men det hände ju inte.

Jag har för mig att John Lennon ska ha sagt något i stil med att: Livet är det som händer dig medan du planerar något annat. Om jag planerar att vi ska ha renoverat färdigt resten av huset innan 11 nya år har gått så får vi se vad som händer. Hur som helst, idag firar vi lite.

Duktig pojk

Publicerad 2011-04-16 12:51:04 i Allmänt,

Nu har jag laddat diskmaskinen, laddat tvättmaskinen, tömt torktumlaren och vikt tvätt. Har ni också ett jäkla gissel när det gäller strumpor? Det har vi också men jag har kommit på ett trick! Köp inte förtio olika par! Jag vek just åtta olika par randiga strumpor -dels i färg och storlek på ränder. Köp liknande strumpor, ingen på stan upptäcker en liten nyansskillnad och det underlättar kopiöst när det gäller att vika fanskapen.

Köper du trots allt strumpor med ett specifikt mönster, köp massa av dom. Det underlättar också, fast enda nackdelen är väl att man brukar få kommentaren: tvättade vi inte just dessa? Hur som helst, hushållsmaskinerna håller en serenad i huset och jag har räknat ut att jag bör ha tjänat ihop en dryg timme framför vårt playstation vilket är ungefär den tid det tar innan madammen kommer hem från jobbet.

Sanering

Publicerad 2011-04-16 12:01:19 i Allmänt,

När vi började vår lilla renovering så blev vårt datarum snabbt en uppställningsplats för allt det där som inte fick plats någon annanstans och nu i slutet gick det inte ens att gå in i rummet utan att riskera livhanken. För att lösa detta på bästa sätt så har vi bestämt att vi (-aldrig ska öppna dörren till det rummet fler gånger?) ska börja rensa där nu i dagarna. Vi började så smått att ordna en gång till garderoben och då fick vi för oss att vi kanske skulle ta och rensa ur garderoben, då vi har gott om kläder men ont om plats för kläder. I flera års tid har jag påstått att jag inte har något att slänga och att madammen samlar på allt strunt. Med stenhårda frågor som: Passar det?, Kommer det någonsin passa (utan fettsugning)? Det var snyggt på en 23 åring men är det  snyggt på en 30 åring? fick jag rensat ut hälften av mina kläder. Nu ska vi bara rensa ut resten av rummet på allt "bra att ha". Wish us luck.

Melodikrysset

Publicerad 2011-04-16 11:11:49 i Allmänt,

Madammen och jag har hittat ett nytt lördagsnöje. Det är varken skateboard eller downhill med mountainbike utan det oerhört pulshöjande melodikrysset. Minns när vi var hos mormor och morfar när vi var små, mina syskon och jag. Lördagen började med frukost till ring så spelar vi och lagom tills vi ätit upp så började melodikrysset, mysiga minnen.

Vi har kryssat i några lördagar nu och idag fick jag lösa det själv då madammen befinner sig på jobb och håvar in pengar, eller ja, sliter ut sig kanske är en mer rättvis beskrivning. Idag vaknade jag väldigt tidigt (mötte grannen som blev orolig för min hälsa när jag hämtade in tidningen) och började med frukost till ring så spelar vi. 

Med ord som fnölk, bupp och annnanas gick det ihop denna veckan med. Vi kanske ska ha en inbördes tävlan här i huset för att se vem som är bäst av oss båda. Härnäst ska jag plocka undan lite disk innan madammen kommer hem så ser det ut som jag gjort något vettigt idag, trevlig helg på er.

Rastlös.

Publicerad 2011-04-09 17:25:33 i Allmänt,

Jag har tråkigt. Madamen jobbar och jag försöker underhålla mig själv. Det går sådär. Började med att spela lite tv-spel, men tröttnade rätt snabbt. Satte mig vid datorn och slösurfade på blocket, skulle vilja ha en entusiastbil så jag fördrev ungefär en timme där. Hittade allt mellan himmel och jord men så kom jag på att man säkerligen måste betala om man ska köpa bil, så jag struntade i det och så såg jag att det var fint väder ute. Det var ett tag sedan jag tog en utflykt med bilen så det skulle väl kunna passa med en tur nu. Det blev en tur in mot stan via en liten omväg inom närmsta byhåla men suget på att köra en sväng i stan försvann när jag närmade mig den första rondellen (utav en löljigt massa), så jag svängde in till närmsta storhandel och handlade middag bestående av korv med bröd. Nu väntar jag på att korven ska bli varm och sedan ska jag slänga ner dom tillsammans med antingen ett glas mjölk eller ett glas läsk, vi får se. Sen kanske jag drar igång en maskin med tvätt till, får se om det verkar kul när torktumlaren gjort sitt med den förra laddningen.

Om

Min profilbild

Andree

Hej jag heter Andree och är närmare en gubbe än en grabb. Bor tillsammans med min sambo och min dotter i ett renoveringsobjekt jag köpte när jag var nitton år som vi renoverar när ork och lust infinner sig. Jag har just startat min föräldraledighet och tycker att det är spännande att få vara tillsammans med min dotter hela dagarna.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela