Andree

En lite gladare nyhet.

Publicerad 2010-11-30 21:06:53 i Husdjur,

Det har inte bara varit en massa jobb och slit, en dag i förra veckan så utökades vår lilla familj med två nya hulliganer. Vi föll för dessa två underverk som två blinda takläggare, och efter en dags betänkande så bestämde vi oss för att ta hem dom.

Trazzel och Gizmo.


Over and out.

Uppdatering, eller bara som jag avreagerar mig...

Publicerad 2010-11-30 20:56:18 i Huset,

Om nu någon saknade den så var fredagens festlåt inställd på grund av en monstruös deadline och vi ligger lite efter just nu. Fasen vad det tar tid att spackla och slipa, och vad lätt det är att missa ett skruvhål. Senast jag skrev här så hade vi just fått schaktet till kaminen färdigt och gipsat klart alla väggar. Sedan dess har vi spacklat klart två väggar, köpt ny induktionshäll och varmluftsugn. I fredags kopplade vi in kaminen igen efter drygt ett halvår i grannens uterum (helt ärligt, vår kamin har varit undanstuvad i grannens uterum då vi inte hade plats till den). I lördags och söndags så vävade vi de två väggarna som var färdigspacklade och igår så handlade jag det resterande golvet och målade de två väggarna och slipade och spacklade den sista.

Idag blev väggen slipad av madammen bara för att bli spacklad av mig igen när jag kom hem från jobb sen var det bara att lägga ett andra lager färg på de två väggarna. Det är verkligen ett uttjatande jobb, men det måste göras om det ska bli grannt. Och det måste göras snabbt för om en och en halv vecka så kommer köket. Som jag ser det så bör vi kunna dra igång med att väva den sista väggen på torsdag eller fredag. Då ska vi sedan lägga golvet, men av erfarenhet går det ganska så fort, dock har vi en golvlucka och sammanlagt fyra stående pelare som strular till det, men jag ser det inte som en omöjlighet.

Även om jag i ett tidigare inlägg skrivit att man ska vila minst en dag i veckan så är det tyvärr inget jag följt de senaste veckorna och det tar ut sin rätt, skönt då att vi snart ska ha semester och jag har förhandlat med madammen om att i samband med det släppa allt arbete i en månad efter det och bara njuta av ett halvfärdigt kök och ladda batterierna. Som ni säkert förstår så är jag riktigt sliten och trött på hela skiten just nu. Jag fattar inte ens hur vi pallar ibland. Det är tur att vi är två om det, det är ännu mera tur att det är just VI två om det. Annars hade det aldrig gått. Sorry om detta inlägget blev lite deppigare än vanligt men jag behövde avreagera mig bara, i morgon är allt bra igen.

Over and out.

Dagens I-landsproblem

Publicerad 2010-11-21 21:13:34 i Huset,

När vi för ett par månader sedan satt i grunden med jord upp till armhålorna och allt såg förskräckligt illa ut så försökte vi visualisera oss hur köket skulle se ut när det var färdigt: Här kommer kaminen stå, här ska vi ha spisen, här borta skulle vi kunna ha diskmaskinen och där borta kan du ha hyllor till dina kokböcker osv.

När vi körde fast i drömmarna, till exempel hur vi ska göra runt fönsterna och i vilken nyans vi skulle måla bjälkarna avslutade jag ofta funderingarna med att när vi har kommit så långt att vi kan stå och vela över sådana bagateller, då har vi kommit jävligt långt jämfört med detta, och sedan började vi arbetet med att gräva igen.

Nu har vi kommit så långt att vi står och velar över hur vi ska ha det och det känns tyvärr inte så bagatellartat som vi först trodde. Både madammen och jag har lagt ner både kropp och själ för att göra renoveringen så bra som möjligt och vill inte att det slutar med att detaljerna ser knasiga ut.

I morgon ska vi åka till mina päron och ventilera oss och kolla in deras dass, då farsan nyligen renoverat det. Att han har klarat det på någon vecka eller tre förstår jag inte. Jag har för mig att när jag renoverade mitt/vårt dass (madammen och jag kände inte ens varandra de första åren jag bodde här) så tog det ett par månader och köket påbörjades i mars och vi är fortfarande inte färdiga.

Men snart...

Over and out

Horisonten närmar sig.

Publicerad 2010-11-21 12:07:16 i Huset,

Ni (tre) som följer min blogg vet säkert att vi håller på att renovera köket och att det har varit ett rejält projekt och att det var större jobb än vad vi trodde. Vi har stått och drömt oss bort med jämna mellanrum, tänk när vi äntligen har ett golv, tänk när vi äntligen har väggar. Nu har vi på senare tid drömt oss bort och längtat efter ett kök.

Men vet ni vad!! Vi beställde det igår!! Riktigt jäkla skönt!

För övrigt så är alla väggar uppe, även mineritskivan och det omtalade schaktet bakom kaminen blev klart i gårkväll så dagens agenda är att spackla så långt spacklet räcker. I morgon får vi nog köpa en spann spackel till och sedan har vi blivit tipsade om en tapet som man klistrar upp på väggarna som man sedan målar över så ska det bli jämnt till tusen, så den ska vi nog också köpa. Dessutom så kommer vi att köpa en glasskiva som vi ska sätta under kaminen. Lite snyggare än en plåtskiva.

Men helgen stora glädjeämne är som sagt att köket äntligen är beställt!!
Beräknat leveransdatum är nionde december, knappt tre veckor, ehh jag får nog ta och jobba lite nu då...



Over and out

En liten uppdatering.

Publicerad 2010-11-18 19:22:31 i Allmänt,

För er som undrar hur bygget går så följer nu en kortare resumé.

I fredags handlades en helsikes massa, gips och minerit och även en massa stenullsisolering.

I lördags så hände ingenting då vi skulle på fest på kvällen och jag räknade med att orka med det planerade på söndagen.

I söndags så hände inget för jag hade haft alldeles för kul på festen i lördags.

I måndags så kom elektrikern och drog de rör som behövdes för att vi ska kunna köpa köket.

I tisdags så hyrde vi en speciell maskin till att såga mineritskivan och lillebror hjälpte oss med det.

I onsdags så lämnade vi tillbaka maskinen och fick hjälp av grannen att gipsa stora delar av väggarna och jag isolerade bakom kaminen.

I dag så har madammen och jag gipsat klart det som behövs för att handla hem köket(!).

I morgon ska jag till spisfirman och ta reda på det sista jag behöver för att få schaktet färdigt och jag kommer att ägna resten av helgen till det och till att skruva färdigt väggarna och sedan spackla allt.

Med andra ord så håller vi vår deadline ganska bra än så länge.

Over and out.

Slutspurt.

Publicerad 2010-11-12 16:26:01 i Huset,

Äntligen börjar det närma sig slutet. Eller ja, det är en väldigt massa kvar att göra men inom en överskådlig framtid kan vi börja installera köket. Det vi har kvar att göra är följande:

Regla klart - har två reglar kvar.
Isolera klart - All kvarvarande isolering inhandlades idag.
Ska bli klart innan måndag.

Dra elrör - Elektriker bokad till söndag/måndag.
Gipsa sista väggen - All kvarvarande gips inhandlades idag.
Sätta upp mineritskiva och bygga schakt till kamin - Skivan inhandlades idag.
Ska bli klart innan söndag v. 46.

Spackla/slipa alla väggar
Grundmåla alla väggar två gånger.
Ska bli klart innan söndag v. 47.

Lägga mellan 25-30 m2 golv.
Vill få färdigt detta innan fredag v. 48.

Får vi köket levererat fredag v. 48/måndag v. 49 så har vi kanske möjlighet att hinna slänga upp köksinredningen innan vi drar på semester. Som ni då säkert kan förstå så har jag inte tid att sitta här och skriva en massa. Nu ska det byggas så in i helsike.

Over and out.

Fredagens festlåtar.

Publicerad 2010-11-12 16:03:11 i Musik,

Fick en önskning av madammen under veckan om en låt. Kanske inte så festlig i mitt tycke men den passar nog in under denna kategorin ändå. Håll till godo och trevlig helg med er.


The Cure - Friday I´m in love

Fredagens festlåtar

Publicerad 2010-11-05 14:16:23 i Musik,

Ännu en härlig festlåt som förhöjer pulsen och ger er hår på bröstet. Jag förknippar denna låt starkt med min semester på Santorini -01. Jag gjorde av med en hel månadslön på en vecka men nästan inget förspilldes på några souvenirer eller sånt tjafs utan jag var mer eller mindre kung i baren, och inte i bara en bar utan i alla barer. Även om det idag bara är brottstycken av minnen kvar av resan minns jag just denna låt och kommer alltid att förknippa den med nyss nämnda resa...

Håll till godo.


Alice Cooper - Poison

Vår köksrenovering, del 1: Vi skulle bara...

Publicerad 2010-11-01 20:21:15 i Huset,

Så här var det:

I samma sekund som den första masonitbiten revs bort så kan man säga att både budgeten och tidsplaneringen sprack. Big time. Som tur var så var detta inget vi insåg i början så vi rev på som bara den. Vi började i finrummet med att som sagt riva lite i masoniten som döljde takreglarna på en onsdag och vi bestämde oss för att innan vi började riva väggen mellan finrum och kök så skulle finrummet tömmas på alla möbler. Dagen efter så skulle madammen på yoga och vår trevlige granne tittade in och på något vis hade jag glömt att vi skulle röja bort allt innan vi fortsatte så vi slet ner all gips på väggen inne i finrummet innan madammen hade hunnit hem igen. Grannen passade på att gå hem till sig innan hon kom hem igen så jag fick ensam skuld för allt.


Här sprack allt utan att vi fattade det.

Bakom all gips så fanns det en vägg som mest såg lappad och lagad ut. Det fanns faktiskt delar av ett bord uppspikad på väggen. Innan vi fortsatte blev vi tvungna att röja både finrum och kök annars hade det nog kunnat bli svårt med väggskåpen. Men sen slet vi ner skiten, ja delar av den i alla fall för vi såg att det enda som höll takbjälkarna upp var två hopspikade plankor och tre lager masonit. Nästa steg var att kontakta folk som skulle kunna svara på huruvida dessa hopspikade plankor faktiskt var bärande eller ej. I ungefär samma veva så upptäckte vi att en av takbjälkarna var i sämre skick än vad vi trodde och försäkringsbolag kontaktades men tydligen var deras kvot på utbetalningar redan uppfyllda så det blev att mentalt förbereda sig på att byta den själv.


Den gröna brädan ar en del av ett bord.

Diverse snickare kontaktades och alla svarade olika men en av dem trodde att det skulle gå hur bra som helst bara vi var försiktiga. Vår trevlige granne lånade ut sina stämpor (stolpar som man kan reglera höjden på) och vi slet ner plankväggen och två av de bärande plankorna och förstärkte den ena takbjälken med reglar och genomgående bultar. Nu var väggen nere och det var ungefär nu som problemen började dyka upp. Till att börja med så fanns det en nivåskillnad på ungefär en centimeter mellan rummen, mellanrummet mellan golven där väggen fanns var inget vidare stabilt och efter att ha tagit bort brädan som låg där så fanns där –inget. Inget alls, det var helt tomt under brädan och när jag lyste ner med en ficklampa så fanns det ett hålrum under golvet och det var gott och väl en halvmeter ner till marken undertill.


Strax innan allt elende börjar.

Madammen påpekade att hon tyckte att det luktade konstigt och en fuktmätare lånades av en annan trevlig granne. Tyvärr så blev resultatet inte så glädjande och vi började klia oss i huvudet för att komma på en bra lösning. Tyvärr kom vi inte på någon bra lösning där det gick snabbt, enkelt och billigt att lösa det parmanent. Jag slet upp ett hål i golvet som jag kunde klämma mig ner i. Innan jag ens hunnit sticka ner huvudet (i sanden) så hittades ett dött djur, kan ha varit en råtta. Efter ett kalsongbyte kröp jag ner och hittade en gammal kamin som uppskattas vara från typ 40-talet i ett fint skick. Förutom den fina kaminen så fanns det inte så mycket att hurra över utan det såg väldigt nedslående ut.


På väg ner i underjorden.


De plankor man ser överst på bilden är ungefär där hålrummet upptäcktes.

Vår första tanke var att såga upp golvet där håligheten fanns på cirka två gånger tre meter för att sedan fälla in ett nytt friskt golv med nya golvbjälkar och fästa dessa i de friskare golvbjälkar runt omkring men ju mer vi rev upp golvet desto mer insåg vi att det var i dåligt skick. För att vara ärlig så är det märkligt att golvet ens höll sig uppe på vissa ställen. Till slut var hela golvet bortrivet och vi lagade mat på gasolkök och diskade på dass. Ungefär nu blev jag tvingad till en helsikes massa övertid trots att jag försökt förklara läget, så nu stod allt stilla i cirka en månad utan att något hände och det var inte så värst kul att ens vara hemma och inte kunna göra något.


Det lilla hålet.


Det stora hålet.

Fortsättning följer...

Den ultimata lösningen.

Publicerad 2010-11-01 17:54:35 i Allmänt,

Jaha, kan ju inte skryta om att jag har varit något duktig i helgen. Har inte hänt ett enda dugg alls. Men å andra sidan har jag faktiskt varit krasslig i helgen och är fortfarande inte riktigt ok än. Även om det börjar närma sig slutet så börjar det bli riktigt drygt nu. Det är fanimej inget kul att ställa sig vid ett gasolkök nuförtiden, med höst och allt. Man blir ju inte piggare för det. Lite glädjande då är att både vår granne och vår vän ska bjuda oss på middag denna veckan. I och med detta kom jag på en skitbra lösning. Jag ringde mor och bjöd in oss där med, dock ska vi laga maten. Om ni nu sitter där och läser detta och känner att ni skulle vilja ha några snyltgäster så var inte rädd för att höra av er.

Kan även berätta att jag lurat polisen på ett nytt pass. Så nu är det nog inte så mycket kvar som måste göras innan vi drar till Egypten. Ja, förutom att packa och ordna husdjurspassning och be om semester, men det löser sig säkert. Nu kommer jag inte på mer att skriva om mer så vi hörs.

Over and out.

Om

Min profilbild

Andree

Hej jag heter Andree och är närmare en gubbe än en grabb. Bor tillsammans med min sambo och min dotter i ett renoveringsobjekt jag köpte när jag var nitton år som vi renoverar när ork och lust infinner sig. Jag har just startat min föräldraledighet och tycker att det är spännande att få vara tillsammans med min dotter hela dagarna.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela