Andree

Å en slank han hit, å en slank han dit å en slank han över vägen...

Publicerad 2008-02-27 23:27:57 i Allmänt,

När vi körde hem efter att ha storhandlat, råkade vi ut för en ganska obehaglig händelse.

Det blåser ju som fanken här i skåne, och speciellt ute vid kusten. Strax innan Landskronas södra avfart blåste ett lastbilssläp omkull på andra körriktningen. Och det var just när vi passerade den. Sandra uppmärksammade att lastbilen framför oss körde ut mot vägrenen, och hojtade till, då det var ca 1 km till avfarten. Och sedan ser vi varför han gjorde så. Eller ja, det gick så fort att jag hann inte registrera allt förräns vi nästan var förbi.

Ett släp som i rasande fart var på väg mot oss. Gnistor som dansar på vägbanan. Ljudet av skrapande metall och skrikande däck. Smattret mot vindrutan av småsten som slits upp ur vägen. Och sedan var det över. Vi hade redan passerat. Första tanken var att man skulle kanske hjälpa till, men då vi körde mot andra hållet vore det idiotiskt att stanna på motorvägen och gå ut. Andra tanken var att ringa 112, men då vill dom ha reda på om skador och annat, och det kunde vi inte ta reda på. Så vi körde av och in på ett område som gav liten överblick av olyckan. När vi var framme anlände första utryckningsfordonet, ca 3 minuter efter det inträffade, så det gick undan. Senare fick vi reda på att ingen hade skadats, och det var ju tur.

Nu är jag bara glad att mitträcket höll, annars hade vi blivit pannkaka.

C eller K

Publicerad 2008-02-26 23:41:28 i Allmänt,

Tänk vad en bokstav kan göra.
Det är så här att mitt efternamn är Carlsson, fast egentligen är det Karlsson, trots att det är Carlsson.

Låter det invecklat? Bra.
Det är så här att min far heter med C och det har han alltid gjort. Min mor hette med K, dom hade samma efternamn innan dom gifte sig alltså, bara det att det stavades olika. När jag var liten trodde jag att man bara fick gifta sig med tjejer med samma efternamn, men det fanns inga tjejer -inte vad jag kommer ihåg i alla fall- med det efternamnet förutom min syster i skolan. Jag visste ju så klart att det kunde man inte i heller göra, så det såg ju mörkt ut för mig där ett tag.

Hur som helst. När päronen gifte sig så var det ju tänkt att använda sig av C, men av någon anledning blev det inte så. Far skyller på att prästen troligtvis va full när det skulle bokföras. Det kan ju tänkas att han tyckte att inget behövdes göras, för de hette ju samma. Saken är bara den att jag och mina syskon har K efter mor, och jag har i senare år fått reda på att är inte föräldrarna gifta får man mors efternamn. Har då prällen inte gjort någon ändring i namnet kan det tänkas att folkbokföringen tar efter mossans efternamn. Jag har trots detta blivit lärd att det är med C och inget annat, allt annat är fel.

När jag var liten frågade jag ofta varför man inte bara ändrade det, men fick reda på att fassan redan försökt, det kostade multum, eller nej, kanske inte multum som en helförmögenhet.
-Numera hetar jag Auf den Pinkensthrååhlenien, kostade enkommaen, men det var det värt för nu tar det upp 2 rader när jag ska skriva under något med mitt namn...
Men har för mig att det gick på 5000 under mitten av 80 talet. Det va inte värt det i alla fall.
Far sa alltid att:
 -Lika bra att låta det vara så kan du byta till C när du gifter dig

Varför detta jobbiga inlägg om en sketen stavning, när det klart och tydligt är med K i folkbokföringen.
Tja, en existensiell kris kanske... 

Det var så här att när resan till Venezuela bokades sades det att när handpenningen betalats kostade det pengar att ändra. Jag att det stavades med C eftersom det går automatiskt, men idag kom jag på att jag skulle kolla i passet. Givetvis med K såklart, typiskt mig. Ringde stumpan, för att försöka få det fixat, visade sig att handpenningen betalades igår. Grova kommunikationsproblem i detta huset. Inte mellan stumpan och mig, utan mellan mina öron och min hjärna.

Svärmor ringde nu ikväll och berättade att det löste sig trots allt, och inga avgifter togs ut. Skönt.

Så nu får jag väl heta med K fast det egentligen är med C.

Jag och stumpan har inget bröllop planerat i det närmaste, men när jag gör det, då jävlar ska (-vill-) jag byta till något häftigt efternamn: Skywalker, Terminater, Geronimo eller Nyriik.
Eller varför inte Lyubdegybeorbgf. Lite svårt att hålla reda på alla bokstäverna där bara, och där om något är det som upplagt för att bli fel i folkbokföringen. Eller efter ett par öl på krogen.

Men det blir väl ett simpelt C skulle jag kunna ana...
Jag återkommer till detta den dagen jag vet.
Over and out.

Venezuela

Publicerad 2008-02-24 16:46:23 i Resor,

Ok, det hela började med att min sambo och jag satt och åt en väldigt sen frukost och tittade på Oprah, för gott och väl 6 månader sedan. Där satt hon och orerade om Planet Earth. Idag kommer jag inte ihåg direkt alla inslagen, men vi bestämde oss ganska snabbt att vi skulle köpa den boxen. Och vilken box sedan.

I en av skivorna visade dom bilder från Angel Falls från Venezuela, och det var imponerande bilder som skickades ut från tv skärmen och in i huvudet på mig. Nästan omedelbart blev det ett drömresmål, tänk att kunna bevittna detta fall på 979 meter, och att veta att det inte kommer från en källa eller vad man kallar det, utan att det är regnvatten. Varm ånga från havet åker in över Venezuela, och tvingas upp över de höga bergen. När den fuktiga luften kyls ner blir det regn, som sedan rinner ut i vattenfallet. Det regnar nästan varje dag där uppe!! Sanslöst imponerande.


Angel falls

Sedan ett tag tillbaka har Sandras far sagt att han skulle bjuda på en resa till ett okänt mål när han fyller jämnt. Destinationerna har varierat lite på en massa intressanta resmål, men för ett tag kom Isla Margarita på tal. Med mitt dåliga lokalsinne förstod jag först inte var detta låg, men samma stund som jag fick reda på att det låg utanför Venezuela -och- att det fanns extra resor man kunde köpa till just nämnda Angel Falls, blev jag skitglad. 


Snabb förhandling och överläggning med ekonomichefen i huset - läs min sambo - kom vi överens om att denna extra resa var något som vi bara var tvungna att spara till, säkert den enda chansen vi får att se detta i våra liv. Som tur var så var det inte svårt att övertala henne i denna fråga, däremot är det jobbigare när det kommer till bilar, xboxspel och dylikt, märkligt.

Efter att vi hade diskuterat vårt intresse för svärfäldrarna visade det att detta var något som dom också ville göra, och lyckan var total. Efter att ha kollat runt lite olika resebolag blev även denna extra resa till angel falls betald av Sandras föräldrar. Men vi ska inte bara titta på vattenfallet, utan vi ska vara ute i djungeln i 3 dagar, och fiska piraya, sova i hängmattor mm. Det kommer att bli en hel upplevelse att se fram emot. Dessutom ska vi ut på snorklingssafari, något som jag också alltid velat göra. Och om allt går vägen kommer vi kanske även att testa på djuphavsfiske.


Vi kommer att bo på ett hotell med all inclusive, något jag aldrig gjort tidigare. 7 pooler, Flera barer, buffé- och à la carte-restaurang, tyder på att det även kommer att bli mycket avslappnat. Det finns med andra ord en hel del att se fram emot. Det är bara 10 månader kvar.

Det kommer säkert att gå undan.

Melodifestivalen#3 = Hemtema och tinnitus

Publicerad 2008-02-23 22:04:20 i Musik,

Jag känner att jag tyvärr inte kan ge ett utlåtande om kvällens bidrag, för att jag missade de 2 första låtarna. Det var så här att jag och min sambo (tillsamans med mor och far och syskon) var hos min mormor som fyllde år, och vi hade tänkt att se på det där. Innan melodifestivalen så skulle vi se på postkodmiljonären. Det visade sig att hennes tv hade tinnitus, i alla fall lät hennes tv så, beeeeeeeeeeeeeep. Skitjobbigt. Min kära mormor är halvdöv, trots att hon själv hävdar motsatsen, så hon hade inga bekymmer att se på tv. Men ni kan tänka resten som satt där med fingrarna i öronen och led. Kvart i åtta, alltså innan det började, bestämde vi oss (jag, sambon och mina småsyskon) för att vi drar hemåt igen.

Jag har ju radio i bilen, så vi planerade att lyssna på det på vägen hem. Min bilstereo inhandlade jag på ett varuhus med billiga varor som egentligen är skrot, redan innan det paketerats på fabrik. Varuhuset påstår sig vara specialicerad på bildelar, men i deras kataloger representeras ca 15-20% av bildelar. Resten består av cyklar, skåpshantag, trallskruv, flytvästar och annan onödig skit. Jag visste visserligen att stereon skulle vara kass, men den var så oförskämt billig, så jag tyckte att om man bara kunde spela cd/mp3 så var det värt pengarna. Man kunde spela via minneskort och usb också, men denna funktionen rök efter ca 7 månader. Jag har aldrig lyssnat på radio i bilen innan, och nu vet jag också att det inte ens går. Med volymen på max, så lät det som om bilen sidan om hade volymen på max, och att vi lyssnade på det, om ni fattar vad jag menar, och att alla i min bil satt och klappade i otakt med musiken. Skit jobbigt. Kom hem lagom till Fridas bidrag, men jag var så stressad och förbannad på hemtema -vad dom egentligen borde ha hetat- att jag inte riktigt kunde lyssna på låtarna i lugn och ro som jag gjort innan.

Men jag tyckte faktiskt att kvällens bästa bidrag stod Björn Gustavsson för. Hur jävla rolig som helst. 



Vill passa på att säga att jag är ledsen för att det blev ett abrupt avslut hos mormor, inte vad någon av oss som stack hem ville. Sorry. Grattis än en gång mormor, du har alltid varit en viktig person i mitt liv. Kram.

Min gamle bil

Publicerad 2008-02-22 22:24:55 i Bilar,

Hallå igen.
Måste bara berätta om vad som hände i tisdags.

Det var så här att jag skulle ner till svärföräldrarna direkt efter jobb, för vi skulle boka en resa till Venezuela. Sagt och gjort, fick instruktioner om att ta motorvägen för det här var bråttom (HATAR att köra på motorvägen, bara en massa idioter och jag). Men eftersom mina arbetskläder inte gav ett representabelt intryck av mig (-undrar om något klädesplagg någonsin kan få mig att se representabel ut-) då jag skulle röra mig bland vanligt folk , så svängde jag inom hemmet för att byta om snabbt.

Och det var ungefär nu som strulet börjar. När jag backar ut från parkeringen, så både kändes det och lät det som om avgasröret satt löst och vibrerade mot karossen. Snabb koll och test, (genom att trycka skosulan mot rörsöppningen för att kolla om det höll tätt, och att sparka på slutröret, för att kolla om det satt löst,) visade det sig att avgasröret satt fast. -Ok inte det...  Sätter mig i bilen och svänger ut från vår gata, och känner hur det slår i ratten och vibrerar som fan, men slutade med det när den gick rakt fram, men nu lät det hur konstigt som helst. -Hmm?  Fortsatte köra och kände hur jag fick panik och blev nästan yr -Shit, jag har glömt ju att kolla oljan på ett tag. Men nu hade jag kommit ut på stora vägen, och att stanna där hursomhelst mitt i rusningstrafik kändes som ett illa val. Jag tittade snabbt på tempmätaren, men den var ok.

När jag närmade mig motorvägspåfarten bestämde jag mig för att fortsätta 1 km till närmsta mack, och kollade oljan och vattnet, men allt det var ok. -Jaha...?  Så jag fortsatte att köra neråt, ganska lugnt, och så fort vägen gick åt höger så skrapade det som bara den och lät allmänt illa, ( så jag slet ut hiphop-skivan jag hade glömt i cd:n så slutade det), halvvägs ner fick jag för mig att hjulet höll på att lossna. Och att stanna på motorvägen kändes inte helt ok, så jag körde av Löddeköpinge och stannade på Shellamacken. Jag ringde först gumman och förvarnade att jag skulle bli sen (så jäkla typiskt). Jag ringde min far för att få tips och råd. Tipsen var att kolla hit och dit, men till slut fick jag låta bilen stå. Och tvätta mig, jag hade blivit rejält skitig.

Även om det säkert inte var några större problem för Sandras föräldrar att komma och hämta mig, så kändes det ändå pinsamt. Men vi åkte ner och beställde resan  alla fall. På vägen hem åkte vi och hämtade min bil, och lämnade den till mor och far, så att far och lillebror skulle kunna titta på den. På kvällen hittade vi någon fillidutt som bara låg där nere i motorrummet, och hade ingen aning om vad det var eller var det skulle sitta. 

 Jag ringde far dagen efter, för att höra vad dom kommit fram till. Det enda dom fann var ca 2 kg lera, hårt som cement, som kilat sig fast mellan kaross och motor, och låg och klämde mot drivaxeln... dom hade rensat det och sedan kunde dom inte hitta några fler fel, och bilen gick hur bra som helst. Förr i tiden ägdes den av en scoutledare, så det kan tänkas att han kört runt i skogen någonstans, och fått in leran på det sättet, inte fan vet jag.

Jag blev både lämnad på morgonen och hämtad på kvällen (tack gummsie) så vi satte fart mot Carlssons i Asmundtorp, och mycket riktigt bilen gick hur bra som helst, och den där fillidutten skulle tydligen sitta på förgasaren, i alla fall passade den där... Men trots att det är en gammal bil, gått över 20.000 mil (med råge) så tycker jag att det är en skön bil och att den passar mig, och jag vill inte byta den än i alla fall.



Min gamle bil tillsammans med vår gamle husvagn (Klicka på bilden för större bild).

There´s somethings right with the world today, and everybody knows it´s wrong

Publicerad 2008-02-22 16:28:55 i Sånt som surrar i huvudet,

För någon vecka sedan hade jag ett kort samtal med en arbetskamrat, men efter det kunde jag inte sluta tänka på det, och nu kände jag bara för att ventilera mig.

Det är så här att ca. en gång i månaden ska jag framställa "råvara" till en produkt som vi sedan säljer. Denna råvara innehåller mängder med glasfiber, men det ser inte ut som isoleringen i huset, utan som typ 20 cm långa hårstrån. Hursomhelst, det kliar som satan!! Även om jag springer runt i en heltäckande skyddsdress, så slutar det med att jag har glasfiber över hela mig, och detta följer sedan med mig hem, också har vi det i soffan, i tvätten och i sängen - överallt. Det ligger inte som en heltäckande ryamatta om ni nu trodde det, men man ser det, det glittrar.

Jag har även en skyddsmask som varken släpper in eller ut luft, så efter en dag är man slut i huvudet (mer än vanligt). Jag har bett om att få utsug, fläktar å fan vet vad, men det händer inget. Denna order ska förläggas till våran filial i Lettland, så dom tycker inte det är lönt att göra några investeringar. Och ingen annan vill "hoppa in" för att det inte ska bli så motigt för en ensam person. Vid ett tillfälle frågade jag vad som hände om jag sa att nu pallar jag inte detta mer, då jag vet att fler än jag kan göra detta jobbet. Fick till svar att det var samma som arbetsvägran. Tack för den du!

Man ska väl tillägga att Letterna har ca 60 % lägre lön än vad vi svenskar har, inte 60 % av vår lön utan lägre!! Man borde ju också ana att alla andra kostnader blir lägre, som jag vill ha bättre utsug å fläktar. Låt säga att det kostar 20. 000 kr (inte fan vet jag) i Sverige. Så kostar det under 10 papp i Lettland. Tacka fan för att dom investerar pengar utomlands, det kostar ju inte så jävla mycket. Sedan tycker Letterna att vi är dumma i huvudet som gnäller på våra chefer, när dom blir så bra behandlade. Det är ju klart att dom blir det, dom kostar ju nästan inget.

Jaha, och vad händer när dom har investerat klart i Lettland? Risken är ju stor att allt kommer förflyttas dit. Jag har absolut inget emot Letter i heller. Det är inte deras fel att våra jobb hamnar där. Det är företagsägarnas fel. Men så har det väl varit ett tag nu. På 90- talet var det väl Polen som gällde om jag inte minns fel. Jag tror förstås att västeuropeiska fabriker i östeuropa hjälper till att bygga upp landets ekonomi, så det är väl bra. Det är jag ju inte emot. Men jag vill ha kvar mitt jobb.

Ett annat sätt att spara pengar är tyvärr att snåla på personalkostnader. Till exempel att berätta om personalfesten 2 dagar innan anmälningsdagen, gärna strax innan man slutar för dagen. Eller att inte köpa arbetskläder till sina anställda som är lite rundare än andra, då det kostar 20:- extra/plagg, utan föreslå att dom springer ett par varv om dagen runt byggnaden (givetvis helst under rasterna). Eller att inte dela ut ombytesskåp till alla anställda. (För det kan ju tänkas att dom skulle få för sig att duscha på jobb, och vattnet kostar det med...)

En annan tanke som byggdes vidare var det att låt säga en fabrik har 50 anställda, och allt flyttas till östeuropa (-som är så jäkla populärt idag). Då fattas det 50 anställningar i Sverige. Jaha, då ska dom gå på A-kassa, som den svenska regeringen så jävla lägligt har sänkt. A-kassan är en typ av försäkring som du betalar, som du ska kunna använda dig av när du blir arbetslös.  Ungefär som om din bil är värd 100.000 kronor och du råkar ut för skada, så skulle du bara få ut en del av summan. Det är precis samma skit.

Men vad händer med dom 50 arbetslösa, det kommer ju inga 50 nya arbeten till dom. Idag är du mer eller mindre tvungen att ta ett jobb, och då spelar det ingen roll vad du har för utbildning. Hjärnkirurger kan mycket väl hamna som städare (lite drastiskt kanske, but you get the picture...) och i värsta fall ska det inte heller spela någon roll var du bor, du ska mer eller mindre vara beredd på att ta ditt pick och pack och sticka till något annat län för att få ett vikariat, no thanks!! Men om vi väntar 10-20 år så kommer Polackerna och Letterna att investera i svenska fabriker ska du se...

På tal om bilar. Ingen idag kan undgå växthuseffektsnacket. Jag tycker att det är bra att diskussionen tas upp. Det gör jag verkligen. Men dom bekämpar det på fel sätt. Du får 10.000 kr tillbaka av den svenska regeringen om du köper en ny miljöbil idag. Det är väl bra, men va fan dom kostar ju en halv förmögenhet, billigaste ligger på 150.000 kr. Jag är miljömedveten men dom pengarna har inte jag idag. Jag tycker att om det nu verkligen är så illa som det låter borde väl alla ha möjlighet att skaffa en miljöbil oavsett inkomst, inte bara de rika.  

Men om jag köper denna billigaste miljöbil om 10 år, får jag då också 10.000 tillbaka av den svenska staten? Skulle inte tro det. Denna regel gynnar bara dom rika. Så jag fortsätter att köra min gamla Saab 90 -85 med förgasare som dricker runt litern/milen. Men jag får väl trösta mig med att CO utsläppet låg på 0.1 (noll komma en!!) av godkända 3.6. Är inte det miljövänligt? Fan, jag borde väl också få 10 papp för det. Då hade jag tjänat 5 papp på bilen.

Det känns som att jag skulle vilja få till en bra slutkläm. Jag vill nog bara ha sagt att det är inte så lätt för en låginkomsttagare i dagens samhälle. Men va fan, hellre leva lite knapert och veta pengarnas rätta värde, än att vara en rik stackars snorunge som aldrig kommer att kunna veta om det är tack vare sig själv, eller sin pappa som han/hon har det så bra som han/hon har. *HostParishosthostHiltonhost*

Nä, nu ska jag sluta gnälla (det är ju för fan fredag) och hoppa i duschen. Trevlig helg på er alla. 
(Rubriken kommer från en fras av Living On The Edge med Aerosmith.)

Melodifestivalen#2

Publicerad 2008-02-16 22:17:00 i Musik,

Jaha, då har jag suttit och tittat på ytterligare en deltävling med tanten. Denna veckan tyckte jag att utbudet var lite bättre. Jag orkar inte skriva så mycket så jag snabbresumerar dom låt för låt.

Ola - Jag tyckte att denna låten var en kopia av John Farnams: We´re not gonna sit in silence. Fast sämre

Lasse Lindh - Jag tyckte inte att denn låten kom igång riktigt. Som att äta en god middag och komma på kocken glömt salta.

The Nicole - Borde inte dom som bestämmer över melodifestivalen kollat om hon kunde sjunga innan hon gav sig ut på scen, mest pinsamt. Sådan låt man kan ha en pissepaus under.

Alexander Schöld - denna låt var ok, men den kom inte vidare och det tyckte jag var rätt.

Rongedal - Dessa gillade jag skarpt, påminde om Mika. såg dom i så ska det låta första gången och dom är helfestliga, trodde dock inte att dom skulle klara sig så bra, men det gillade jag.

Sanna Nielsen - Jag kände på mig att denna skulle gå vidare direkt, för det var en fin låt.

Andra generationen - Roligt initiativ att ha en helt annan stil. Men med en annan text hade den kanske varit bra.

Johnson & Häggkvist - Jag var helt hundra på att denna skulle gå vidare, om inte för en bra låt så på grund av namnen. När Häggkvisst insåg att dom inte gick vidare tyckte jag det påminde om när Joey i Vänner inte vann en Soapie. Såg lite kul ut.

Ringde min far och denna veckan var vi överens om vilka vi gillade. Så denna gång uteblir gliringarna.

Glöm inte att kolla vad tanten tyckte.
Tack och hej.

Jaws

Publicerad 2008-02-10 15:35:10 i Film,

image3

Det hela börjar med att en ung kvinna försvinner efter att ha badat på en sen strandfest.. Hon hittas lite senare, men bara bitvis. Härefter börjar Amity Island´s nytillsatte polischef Martin Brody´s (Roy Scheider) det otacksamma arbetet med att öka säkerheten (stänga stranden) runt semesterön, eftersom han misstänker att en haj ligger bakom. Han motarbetas dels av
 borgmästaren - som hävdar att det var en motorbåt som låg bakom - dels öns alla näringsidkare, då detta skulle få förödande effekt på deras främsta inkomst - turisterna. Men snart står det fast att en det är en haj, då många ser honom äta en tidig lunch utav en av badgästerna. Brody tillkallar oceanografspecialisten Matt Hooper (Richard Dreyfuss) för att kunna samla mer information. Men efter mycket om och men, och några uppätna gubbar till, startar Brody och Hooper en hajjakt tillsammans med den råbarkade kaptenen Quint (Robert Shaw).En jakt som bara kan sluta på ett sätt. Döden.

Hajen är en mycket välgjord rysare. Effekterna är helt ok, och även om hajen kan se lite väl overklig ut i vissa scener, så är den skräckinjagande i många andra scener. Att använda sig av andra objekt gör att man vet att hajen är där utan att man ser den (bryggan och tunnorna på slutet). Även om vissa scener är riktiga hajar använde man mestadels tre mekaniska hajar, en vänsterprofil, en högerprofil och en som visade huvud och överkropp som satt fast på ett maskineri, som gjorde att den kunde åka fram och tillbaka i vattnet. Dessa mekaniska hajar strulade en hel del, och kostade mycket pengar, såpass mycket att Universal åkte till inspelningsplatsen med en klar bild att unge herr Spielberg bara var en i raden av "filmpundare", -under denna tidsepok var det vanligt att det pundades så mycket att filmerna mest blev skit- och dom hade för avsikt att avbryta filmen. Men när dom träffade Spielberg såg dom att han var en trevlig och välstädad kille, som bad om ursäkt för förseningen och de höga kostnaderna, och kunde påvisa vad felet var (de mekaniska hajarna). Det slutate med att Universal sköt till de pengar som fattades. Filmen kunde färdigställas och Spielberg namn blev synonymt med succé.

Jag har läst mig till att Spielberg gjorde denna filmen enbart av ett syfte- att skrämma skiten ur publiken. Det lyckades han med, min far berättade att folk svimmade i biografena när den visades. Jag håller med om att den är en bra rysare, såg den första gången vid 11 års ålder och höll på att skita i byxorna vid ett tillfälle. Idag har jag sett den ett otal många gånger, så det har ju inte samma effekt idag. Men jag hade inte sett den på ca 7 år när jag såg den för inte så länge sedan. Som jag nämnde innan så ser den lite overklig ut i vissa scener, men det var 1975. Det är över 30 år sedan, det kan nog tyvärr lätt förbises av många idag, men på den tiden var dom inte bortskämda med dataanimation. Det måste man ta i beaktning!! 

I en av dagens större filmer har dom anställt en småfet 50-åring till att spela en 20-åring, bara för att dom tyckte att hans röst passade rollen. Tydligen är hela gubben data animerad. Jag hoppas inte att detta kommer att bli en trend, för jag tycker att detta känns fel. Fast det är klart, det hade varit min enda chans att bli känd. Fast dom hade fått dataanimera bort min mage, högst troligt dataanimerat till fejset, skaffat en som inte hade gått så säckigt och anställt någon som gjorde rösten åt mig. Det hade varit nog lättare att anställa någon annan då...

Repliker:
Harry: Vi vet allt om dig - du badar inte alls, va?
Brody: Vilken ful mössa, Harry.

Brody: Vi behöver en större båt.

Filmens plus:
Detta är en alltigenom bra rysare.
Måste ge en eloge till John Williams, som komponerat musiken och som med en enkel truddelutt förhöjer både förväntningarna och pulsen.  

Filmen minus:
Det skulle isåfall vara att effekterna tyvärr inte motsvarar dagens mått, -men va fan detta var ju -75!!

Jag ger filmen 9/10.
Enkla medel, men en bra rysare.

Melodifestivalen#1

Publicerad 2008-02-09 22:06:48 i Musik,

Jaha då har man glott på melodifestivalen. Tyckte att det var ett ganska klent startfält. Den ende låt som jag tyckte va helt ok var Suzzie Tapper, och jag tyckte nog Amy Diamond lät ok. Tyvärr så försvann sången i Poodels med E-Type bidrag, annars hade jag nog gillat dom bättre.

Men ärligt.
Handen på hjärtat.
Christer Sjögrens bidrag?
Skulle inte förvåna mig att det är yngre folk som röstat. Ser liknelser med förra årets folietomte, Vertka Zedutska eller vad han nu hette. (Nej, tänker inte lägga ner nånon som helst energi på att googla det ufot!!) Säkert hela Europas bestånd av finniga tonåringar, något roligt att skratta åt. Likadant Lasse Brandebys insats i Let´s Dance. Han dansade inte, han ville inte ens vara kvar. Fast där va det nog bara Sveriges bestånd av finniga tonåringar.

Christer Sjögren?
Suck.....
Det lät som något som skulle kunna spelas på PRO´s semesterhotell på Lanzarote eller nåt.
-Nä men du Gustav här kommer ju den låten med han snyggingen från Vikingarna, och texten passar ju så bra nu när vi sitter här å dricker våra paraplydrinkar, ja det e ju som han sjunger att man känner sig som hemma varsomhelst...

Ok, bara så att det nu inte blir fel här nu, jag kan inte säga att jag har något emot Christer Sjögren. Jag gillar bara inte hans musik, thats all. Smaken är som baken.Jag tycker faktiskt nog att man skulle slopa det här med telefonomröstningar, och införa jury igen. På så sätt hade man sluppit se folietomtar studsa runt på tv-rutan. Och folk som dansar dåligt och som ständigt blir sågade av en kunnig jury, hade sluppit att förnedra sig själv vecka efter vecka. Min sambo hade kollat på någon sida där man kunde tycka till om rätt låt hade vunnit.Nära 70% tyckte att fel låtar gått vidare, så jag vill tro att jag inte är ensam om denna åsikt

Jaja, nog gnällt.
Det är bara så typiskt, så fort alla hade sjungt en gång ringde jag min far för att se hur dom tyckte där borta hos sig.
Det visade sig att dom var 8 (åtta) st. som satt och höll på Christer, och jag mer eller mindre hånade honom för detta. Detta kommer jag att få äta upp hela resan till finalen. Jag hoppas verkligen inte att han går vidare därifrån. Det kommer bli hemskt att träffa honom då...

Skit samma. Det är ju bara musik, säkert ännu ett östeuropeiskt land som vinner i år igen, då det har blivit för dyrt för västeuropa att hålla i hela skiten. Precis som med andra jobb, "skicka det till östländerna för deras löner är minde än våra"...

Aliens

Publicerad 2008-02-07 18:26:26 i Film,

image1Efter det att Ellen Ripley (Sigourney Weaver) undkommit utomjordingen från planeten LV-426 (Alien - Den 8:e passageraren) hittas hennes Räddningskapsel Narcissus inte förrän 57 år senare. Ripley får skulden för förstörandet av malmfraktaren Nostromo av sitt företag och ingen vill tro på hennes historier om rymdmonstret eftersom LV-426 numera är en bebodd koloni med 60 familjer.
Ripley blir av med sina befogenheter och får bekymmer med att anpassa sig till sitt nya liv, och hon hennes mardrömmar förföljer henne. Plötsligt bryts kontakten med LV-426. Eftersom Ripley är den enda som har erfarenhet av denna planet blir hon ombedd att följa med på ett räddningsuppdrag. Först vägrar hon men efter ett par mardrömmar till går hon till slut med på det. På ett villkor, om dom stöter på utomjordingarna ska dom utrotas. När Ripley tillsammans med ett antal US Marine-soldater landar på planeten upptäcker dom att alla människor saknas. Dom börjar tro att Ripley hade rätt och att det nu kan finnas en utomjording för varje saknad människa.

Antalet bra uppföljare är få eftersom man alltid vill överdriva det som var bra i orginalet, så även här. Men jag gillade den ändå. Storyn var ok och bra med action och spänning. Men jag kan inte låta bli att undra om US Marine beter sig likadant i verkligheten, överkaxiga, högljudda och ganska respektlösa. Bill Paxtons rollkaraktär är ett irritationsobjekt för mig.

Jag kommer ihåg första gången jag såg denna, eller ja, jag såg bara en snutt av filmen. Men det var en Alien som öppnade sina båda munnar eller hur man förklarar. Jag blev skiträdd. Riktigt rädd. Jag var nog 7 år, men när den visades på tv när jag var runt 13 så gick det bättre.

Replik:
Hudson: Hördu, Vasquez! Har du någonsin blivit misstagen för att vara karl?
Vasquez: Nä! har du?

Filmens plus:
Action och spänning som fortfarande funkar nu 20 år senare.

Filmens minus:
Lite väl mycket action ett tag som tröttar ut ett slag. Men tyckte ändå att filmen lyfte sig från det.

Jag ger filmen 7/10.
Har du inte sett den på ett tag så kan det kanske vara på tiden.

Det var ett tag sedan.

Publicerad 2008-02-05 17:31:46 i Allmänt,

Jag kan ju inte skryta om att jag besöker min egen blogg så ofta...
Jaha vad har hänt mig då.

Stack ut med en av mina goda vänner i helgen, och gjorde stan osäker.
Det va ett tag sedan jag gjorde stan osäker så alla hade nog börjat att andas ut.
Det va kul, men blev nog förkyld på kuppen. Sitter hemma med halsont.
Men nog om det.

Jaha, har jag sett nån gammal film?
Ja ett par faktiskt:

Aliens. Jag vet att jag började med fel rulle, men kan inte komma på varför...
Tillbaka till framtiden del 1&2. Trean ska tittas på när orken kommer...
Jaws.
Dirty Mary crazy Larry.
Vanishing point.
Resensioner kommer vid ett senare tillfälle.

What else?
Köpt ny mobil, en LG ku990 och jag e förbaskat nöjd.
Misstänker att min söta sambo är avundsjuk, eftersom det skulle dröja 1 1/2 månad till innan hon kunde byta sin lur...

Nä nu ska vi nog snart till att äta här i huset så jag får väl gå göra en liten insats.
På återseende...

Om

Min profilbild

Andree

Hej jag heter Andree och är närmare en gubbe än en grabb. Bor tillsammans med min sambo och min dotter i ett renoveringsobjekt jag köpte när jag var nitton år som vi renoverar när ork och lust infinner sig. Jag har just startat min föräldraledighet och tycker att det är spännande att få vara tillsammans med min dotter hela dagarna.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela