Andree

Kalas.

Publicerad 2008-05-25 23:32:43 i Allmänt,

Madammen fyller år i morgon, så vi hade kalas idag.

Varför blir det alltid så att det blir stress in i det sista? Även om vi inte har så värst stökigt omkring oss, så vill man ändå visa upp sitt hem när det är som finast. Så vi började städa i torsdags, inhandlade allt som behövdes till smörgåstårta i fredags, röjde upp i trädgården i lördags, städade ytterligare en gång till idag samt gjorde smörgåstårtor och muffins. Plus att man ska ju helst se grann ut själv, eller ja i mitt fall fick det ju duga med en dusch, man är ju ingen magiker... Men när de första gästerna anlände så höll jag på med att klä på mig. Då har det varit tajt med tid. Dessutom är jag nästintill dödstrött av allt slit, så att nanna kudden kommer att bli skönt.

Men festen var lyckad och det är väl huvudsaken.

Over and out.

ESC

Publicerad 2008-05-25 00:32:16 i Musik,

What to say?

Att Sverige inte skulle vinna var jag helt på det klara med. Jag gillar den inte så värst mycket. Den är för vanlig och försvinner helt i mängden, såsom radio eller i ESC finalen. Med andra ord är jag inte chockad, däremot var den bättre än typ Lettland. Men som alla vet så sitter det en sjuhelsiken massa finniga tonåringar och tyckte dom va fräcka.

Det jag mest retar mig på är svensk media. Det kvittar vad det än gäller så ser medierna att vi kommer vinna. Överallt i vår har man sett i löpsedlarna att vi kommer att vinna, och att Charlotte aldrig har varit bättre eller vad dom nu skriver. Inget ont om Charlotte, men hennes låt var inte bra och det tyckte resten av Europa också. I morgon kommer vi kunna läsa på löpsedlarna: Sveriges största chock, röstskandal, Charlotte i tårar och så vidare.

Tror dessutom att svensk media bara lyssnar på de som tycker att vårt bidrag var bra. Men då är det inte så konstigt att vi blir segertippade.

Däremot var det ett kärt återseende av Björn Gustavsson som stack ut ur mängden av sliskiga och fjäskande såpoperawannabees, och "körde sitt eget race", uppskattades jäkligt mycket, just när man mådde som mest illa av just nämnda såpoperawannabees.

Favoriter?  Tja:
Frankrike.
Grekland.
Armenien.
Bosnien & Herzegovina.
Och några till jag glömt, men då kan dom ju inte vatt så bra...

Nu skiter jag i detta, ska kolla runt på Blocket.se efter ny bil.
Den gamle bilen dricker lite väl mycket. Man får bara hoppas att inte madammen byter ut mig av samma orsak.

Over and out.

Rockfest

Publicerad 2008-05-18 15:05:21 i Musik,

Nu har sambon och jag bestämt oss för en sommarfest. Förra årets fest var en lyckad tillställning och vi inriktade oss på hitsen från -80 och -90talet. Idag bestämde vi oss för att ha en rockfest.

Och efter som rock är en bred genre som vuxit sig brett som fasiken, från rock´roll till dagens hårdrockare, så blir det en helsikes massa artister och grupper, så skulle det vara kul om ni som läser detta inlägg lämnar ert förslag på grupper/artister och låtar som hade platsat på en sådan här fest.

Alla förslag är välkomna.

Over and out.

Fiskelycka, målarfärg och signalfel.

Publicerad 2008-05-18 12:30:34 i Allmänt,

Det har hänt en jäkla massa saker sedan sist så att jag nog har glömt det mesta.

Men som jag skrev i senaste inlägget så skulle vi till Hökensås, och där var det trevligt. Vi var borta onsdag till söndag, och vi fiskade på torsdag, då jag fick upp två regnbågar och lördag då jag inte fick ett smack. Fredagen åkte vi på utflykt runt Vättern och tittade på polkagrisbageri i Gränna, Heliga Birgittas klosterkyrka i Vadstena och en snabbvisit på radiomuseet i Motala.

Veckan efter åkte vi till Barsebäcks hamn för att fiska horngädda, men efter gott och väl två (om inte tre) timmar gav jag upp. Då hade svärfar fått upp sammanlagt fyra, men slängt i två.

Samma helg for upp till mormors sommarstuga i Linderöd för att måla om hennes vardagsrum. Det började illa med att färgen som vi skulle måla hennes öppna spis med var alldeles för orange, och att tapeterna började bubbla sig och det såg nästan ut som om dom skulle ramla av. Det visade sig att det sträckte på sig så fort det hade torkat igen, så det var bara att fortsätta. Den orangea färgen visade sig vara en snygg brytning till resten av rummet och gjorde att den blev mer markerad, om ni förstår vad jag menar.

Nya däck inhandlades, inte godkända till två säsonger utan helt flånkens nya. Inte bara fyra utan sex nya däck. Tyvärr sved det rejält i plånboken, så vi har levt på blomjord och fiskmat sedan dess. Nej inte riktigt, men huvudsaken är ändå att det är bra, och dessa kommer att hålla ett bra tag. Madammens bil skämde vi bort med fyra nya däck som sagt, men även motorolja och en maskintvätt (inte tvättmaskin). Vi betalade i kassan och ställde oss i tvättkön, och kom som tur var på att takantennen måste bort, annars blir det inte bra i tvätthallen. Började skruva, men det satt benhårt, gick in igen för att låna polygrip, men den var kass, så det blev till att åka hem för att skruva, då knäcktes den *suck*. Men tvättad blev den i alla fall.

Madammen fick för sig att jag skulle riva upp häcken, inte den jag har i soffan, utan den vi har på framsídan och sedan lade vi en ny rabatt där som blev hur bra som helst.

Vi planterade chillifrön för jättelänge sedan, men nu äntligen kommer det frukt, skitroligt att se att man kan plantera nästan vad som helst. Jag kanske ska testa att sätta ner en 50-öring i en kruka.

Förra måndagen fotograferade vi vår soffa och fåtölj, som vi försöker sälja och lade ut det på blocket. Dagen efter upptäckte vi att vår tv inte fungerade, vi ringde till boxer för att kolla så att vi verkligen hade betalt vår räkning, men det hade vi. Vi gick in till vår granne, och kunde då konstatera att vår boxer fungerade. Med andra ord var det fel på typ antennen eller sladden. Testade att koppla in en tv på antennsladden där uppe, och med lite fjäskande så kom det igång. Med andra ord skulle vi bli tvugna att dra en ny antennsladd ifrån antennen på taken och ner till tv:n. I morse innan frukost fick jag av någon anledning för mig att kolla sidan om soffan där antennsladden går och såg att den gått av i skarven. Förmodligen när vi hållt på med att fotografera soffan, då madammen gömde brödrosten bakom soffan för att den inte skulle synas på bild. Så nu funkar vår boxer igen.

På jobb går det bra, gillar min nya avdelning, men killen som har tagit över mitt jobb som maskinskötare har sina egna idéer. Oftast går dom inte hand i hand med verkligheten. Jag är dålig på att lära ut och det vet jag men frågan är om inte han dessutom är kass på att lära sig, så det blir ju en lyckad kombination. När man sedan upptäcker ett fel och påpekar detta får man som svar att detta också går jättebra, nästan bättre än det jag visat. Då brukar jag svara att bara det går bra för dig, så får du göra som du vill. Nio gånger utav tio kommer han sedan och säger att jag nog hade rätt i alla fall. Jag har inget tålamod att lära ut någonting till någon som inte vill lära sig. Då får han fixa det själv. Jag har nämt detta till förmannen och fick då reda på att denna kille var så här i allt och att jag inte skulle lägga så mycket vikt på det. Så det gör jag inte numera.

Bytte däck på Saaben igår, och upptäckte lite rosthål i ett hjulhus, så det blir till att svetsa det så fort som möjligt, helst i veckan, får se om det finns möjlighet på jobb.

Jag tror att jag fått med det mesta om än lite kortfattat. Inget mer att tillägga nu i alla fall

Over and out.

Om

Min profilbild

Andree

Hej jag heter Andree och är närmare en gubbe än en grabb. Bor tillsammans med min sambo och min dotter i ett renoveringsobjekt jag köpte när jag var nitton år som vi renoverar när ork och lust infinner sig. Jag har just startat min föräldraledighet och tycker att det är spännande att få vara tillsammans med min dotter hela dagarna.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela