Andree

Intresseklubben antecknar (inte).

Publicerad 2011-01-29 20:38:15 i Sånt som surrar i huvudet,

Kände för att skriva några rader men just som jag skulle trycka på tangenterna så kom jag på att jag har ju egentligen inget intressant att berätta, därför så skriver jag om första bästa som dyker upp i skallen...

Inget ännu...

Köket är i ett fungerande skick i alla fall, både vatten och avlopp är fixat och näst intill all el dessutom. Bara så att ni vet det så är det riktigt skönt. Vi har en massa kvar att göra, fönster ska bytas, innertak ska byggas och det ska både tapetseras och målas, men man går runt här med en känsla att det värsta är över och att resten är nedförsbacke. Vi är inte tvugna att renovera till vi går och lägger oss utan vi har faktiskt haft både en och tre dagar där vi inte gjort något vettigt alls. Det var faktiskt ganska länge som vi tog det så lugnt. Skönt.

Jag skäms dessutom inte för att säga att det har blivit förbaskat fint här. Det överträffade mina egna förväntningar och det är kul. Visst hade vi ett hum om hur vi ville att det skulle se ut, jag såg en gammal bild på hur det var tänkt från början, för cirka ett år sedan och vi har inte seglat allt för långt ifrån grundidén. Men om ni har sett mitt förra inlägg (bild sju när jag står och plockar skit ifrån marken), ungefär där i det skedet var jag långt ifrån övertygad om att det skulle bli så bra. Det var knappt att jag ens trodde att vi skulle fixa det. Många sömnlösa nätter där...

Men på något sätt löste det sig. Eller ja, DET löste sig inte, VI löste det. En sak i taget, en dag i taget. Nu har vi kommit så långt att vi har börjat plocka in grejor i skåpen, vilket i sin tur betyder att vi har börjat rensa bastun, där allt var instoppat. Vi hade två kartonger med saker från skafferiet men det slutade med att vi fick slänga mer än en kartong av det då det mesta var äldre än datumstämplingen vilket vittnar om vår optimism innan vi började renovera. 

En idé som vi fick ganska tidigt var att riva ner väggen mellan kök och vardagsrum, samma vägg som trappan anlöper mot för att sätta upp en bokhylla som rumsavdelare men vi sa att vi skulle lugna oss med det tills det var dags för vardagsrummet att renoveras. Mitt i allt så åkte den ner i all hast innan vi hann ångra oss och det blev skitbra, oförskämt bra. Eftersom man sällan kan utnyttja utrymmet under en trappa så blev det en läshörna och det är jäkligt mysigt att sitta och läsa där med brasan precis framför näsan.

And now for something completely different.

Har ni läst om att det har visat spår av bly i cafebars maskiner, vi har en sådan på jobb och det kanske är därför som vågen visar vad den gör... Jag har visserligen tyckt att vårt kaffe smakar illa en längre tid så nu testar jag instant coffe. Jag testade en arbetsdag utan kaffe men då gick det inte alls bra, därför kör jag pulverkaffe ett tag nu.

Nu kan jag tyvärr inte komma på något mer att skriva om så jag tackar för mig

Då och nu... En bildbomb.

Publicerad 2011-01-28 22:08:16 i Huset,

Jag är kanske inte så duktig på att fotografera utan jag håller mest på med att testa mig fram. De bilder jag tagit ikväll är mest för att visa hur det ser ut nu jämfört med hur det har sett ut. När man ser det så här har det hänt lite...

 Håll tillgodo.












































Fredagens festlåt.

Publicerad 2011-01-28 19:31:26 i Musik,

Denna låt har figurerat tidigare här men i mitt tycke är den så pass bra att den förtjänar att komma med en gång till. Jag har all förståelse om ni inte gillar den överhuvudtaget, den är ju rätt speciell. Faktum är att man kan spela denna låt oberoende på vilket humör man är på, den funkar om man är glad, förbannad eller behöver peppas upp. I höstas när vi snackade med en firma om hur man skulle lösa det med skorstensröret genom yttervägg med isolering och uppregling så fick vi ett mindre bra besked som innebar att man skulle mer eller mindre fördärva halva väggen. Då spelades denna låt från norra Helsingborg och hem. Hur många tror mig när jag säger att det var madammen som tryckte om låten varje gång...



Kalmah - Heroes To Us

Fredagens festlåt

Publicerad 2011-01-21 18:43:41 i Musik,

Då vi snart kommer att få elektricitet i huset kan denna fredagens festlåt med en torr humor anknytas till just detta evenemang. Ber om ursäkt för detta, men håll till godo ändå och en förbaskad trevlig helg på er.



Electric Light Orcechestra - Don´t Bring Me Down

Chock.

Publicerad 2011-01-16 14:22:12 i Allmänt,

För ett tag sedan, strax inan jul var svärföräldrarna här på en kopp kaffe, och vi kom att diskutera vad som stod på tur under renoveringen. Vi hade precis fått upp köksinredningen om än hjälpligt och just då var jag mer eller mindre trött på allt vad renovering och bygge och ikea hette så jag svarade att under hela januari ska jag inte göra ett ärligt handtag utan bara vila upp mig, förutom att vi skulle göra köket användbart. Det roliga är att jag faktiskt trodde på det.

Nu sitter jag i farfars fåtölj och har världens träningsvärk i högra armen från fingerspetsarna till ända upp till bröstet och skuldran. Anledningen är att jag varit tvungen att borra ett hål i en vägg som tidigare varit yttervägg för att elektrikern ska kunna koppla in all el i en ny central i huset. Med andra ord cirka 30-35 centimeters tegelvägg. Det är inget som man tar med den sladdlösa borrmaskinen och ett 13mm borr direkt. Vi åkte till en uthyrningsfirma och berättade vårt bekymmer.

-Då ska ni ha den här, svarade han och gick och hämtade något som kan liknas vid en hålsåg, fast ett par storlekar större. -Och så ska ni ha den här, och tog fram en låda som innehöll en borrmaskin fast den också ett par storlekar större. Det var riktigt tungt att bära, kanske inte så svårt att borra hålet men nu känns det verkligen i hela armen.


Jag började denna dagen med ett par mackor och sedan tänkte jag chockera madammen lite med att ha diskat all disk som legat i en hög i flera månader. Jag vet att det är riktigt snuskigt men nu tog jag mig i kragen och gjorde en insats. Madammen har under veckan velat åka till ikea för att handla lådinredningar. Jag har inte orkat med detta men nu när jag diskat färdigt så känns det roligare att lägga ner allt i det nya köket än att lägga det i en gammal lådmöbel i hallen, jag ska kanske chockera henne med att föreslå en tripp till ikea idag, vi får se...

Over and out

 

Fredagens festlåt.

Publicerad 2011-01-14 21:20:12 i Musik,

Idag bjuder jag på en riktigt gammal klassiker. Jag har läst mig till att det var ur denna låt som genren Heavy Metal föddes då de sjunger "I like smoking lightning, heavy metal thunder", men som alltid så är det sådana kunskaper som ingen bryr sig om eller gör mig rik. Men nu vet ni det ändå. Att det är ledmotivet till en kultrulle behövs väl inte nämnas, eller hur? Trevlig helg i alla fall.



Steppenwolf - Born To Be Wild

Trettonhelgen

Publicerad 2011-01-06 20:27:26 i Allmänt,

Idag har jag och säkert en hel drös med knegare varit ledig, förrutom min madam som plikttrogen stövlade iväg till sitt jobb halv sex i morse. Är man ledig så kan man vara uppe lite längre kvällen innan, nästan som en fredag. Planen var att madammen skulle få se ett avsnitt ur en ny tv-serie för att sedan gå och lägga sig. Sedan kunde jag få spela på vårt playstation så länge jag bara orkade med och kanske skulle det slinka ner både en och tre pilsner för att sedan ha en ordentlig sovmorgon idag.

Visserligen var en hantverkare inbokad men det skulle nog lösa sig i slutändan. Efter knappt en halvtimme in i avsnittet blev allt svart och vår första tanke var "Helsike, rök huvudsäkringen igen?". En snabb titt ut genom rutan så såg vi att hela gatan var mörklagd. Efter lite svärande så kom strömmen tillbaka, så det blev till att knappa på tv:n så vi hittade programmet igen och just som vi satte oss tillrätta så blev det svart ännu en gång. "Jaha där rök den planen om pilsner och tv-spelande". Instinktivt ringde jag till mina päron som bor "nästgårds" för att höra om det var mörkläggning där med, men det var det såklart inte.

Däremot skulle strömmen vara borta till klockan två på natten och det var ett femtiotal hushåll drabbade. Satingen också, vad tusan skulle jag ta mig till nu? Madammen skulle ändå gå och lägga sig och eftersom jag inte kunde komma på något vettigare så gjorde jag det med. Då som en lösning på mina problem så kom strömmen tillbaka och jag rusade ner för att dra igång allt igen och när jag kommit halvvägs så blev det såklart svart igen. "Vem i helvete muckar gräl med sydkraft!!" Sängdags.

I dag vaknade jag tidigare än hantverkaren så det löste jag med att äntligen spela lite tv-spel i väntan på att han skulle höra av sig. Stömmen hade kommit tillbaka ungefär samtidigt som madammen gick upp ur sängen. Sedan monterade jag handtag på de flesta köksluckorna i köket när jag såg att grannarna var ute och skottade snön som tydligen rasat ner i morse och då fick jag lite dåligt samvete för det så jag knatade ut och jobbade mig varm tills hantverkaren kom till min undsättning och jag slapp undan skottningen. Hantverkaren hade en pappasjuk dotter med sig så det blev inget arbete utfört alls. Det slutade med att han for hem igen efter två koppar kaffe.

Jag fortsatte med att montera handtag tills madammen kom hem, men istället för att få en puss på munnen så såg jag att hon stod och skottade uppfarten så jag gick ut och hjälpte henne. Ett tag senare så kom plogbilen och drog upp värsta snövallen framför båda våra uppfarten så det blev till att knata ut en tredje gång och göra samma arbete igen och då visade det sig att plogbilen fuskat lite och kört upp en snöhög på grannens uppfart. Efter att ha hjälpt varandra med att skotta undan allt så bestämde vi oss för att hjälpa en tredje granne som nyligen brutit armen. Det visade sig att han behövde hjälp med att rasta sina hundar också.

Efter att ha plockat hundbajs och frusit rumpan av sig så tog madammen och jag tag i sticksågen och sågade till ena bänkskivan men då visade det sig att vi måttat fel på sju satans millimetrar. Som tur var så löste det sig i slutändan. Nu håller vi kväll och ska äta kvällsmat och se på ett avsnitt The Pacific och om jag har tur så kanske jag kan spela lite tv-spel. Som ni kanske kan förstå så har jag inte tid att skriva mer nu.

Over and out.

Om

Min profilbild

Andree

Hej jag heter Andree och är närmare en gubbe än en grabb. Bor tillsammans med min sambo och min dotter i ett renoveringsobjekt jag köpte när jag var nitton år som vi renoverar när ork och lust infinner sig. Jag har just startat min föräldraledighet och tycker att det är spännande att få vara tillsammans med min dotter hela dagarna.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela