Andree

Motsägelser

Publicerad 2011-12-30 17:09:35 i Allmänt,

Snäckan sover dåligt om ens alls om nätterna och det känns som att vi försöker verkligen allt. Natten till igår körde jag med henne i 1,5 timmar i bilen för att få henne att somna men så fort vi kom innanför husets dörrar klockan 03.00 blev hon piggelin igen, lite otacksamt det där.

Inte så jäkla lätt heller när alla tips och råd som man får motsäger varandra:

-Bebisen ska på inga villkor sova i sina föräldrars säng för då blir det bortklemat.
Nä, det låter ju vettigt. Ok.
-Bebisen ska få sova i sängen så att den vet att föräldrarna finns där och då känner det sig tryggt. 
Jaha, ok. Ja det är väl också lite vettigt, men vad ska jag göra?

-Man ska inte ha barnet i famnen hela tiden och absolut inte låta det få sova en hel natt i famnen för då får man otrygga barn.
Det låter ju vettigt det med.
-Barn som är otrygga vill vara i famnen hela tiden och man ska låta det vara i famnen så länge det vill för då får man trygga barn och det gör inget om det sover i famnen en hel natt.
Jaha, men nu blev det konstigt igen, hur vill ni ha det?

-Mata inte barnet hela tiden så fort det skriker, det sabbar tarmarna och barnet får kolik.
Ja det vill vi absolut inte.
-Nio av tio gånger ett barn skriker är det av hunger, och man ska alltid utgå från att ett skrikande barn vill ha mat, det handlar om barnets överlevnadsinstinkt och man kan inte ge ett barn för mycket mat.
Ja, men snälla nån. Bestäm er.

-Man ska inte trösta ett barn som skriker om natten för då vet barnet att föräldrarna kommer vid minsta pip.
Ok. Får väl stålsätta mig inför nästa gång.
-Tröstar man barnet på natten blir det tryggt av att veta att föräldrarna finns vid barnets sida så fort det behöver det.
Nu ger jag upp.

-Barn ska inte ha napp.
Nähä, ok.
-Barn får visst ha napp.
...

Det handlar inte om att jag tröttnat på andras tips och idéer och inte vill höra dom mer, (testar alla). Det är väl mer det att om man inte klarar av att trösta sitt eget barn som är ledsen så känner man sig inte så duktig på det man gör... Men det är inte bara negativt, absolut inte. Hon är alldeles underbar när hon är på gott humör och så fort hon ler så blir man så glad att det nästan inte gör något att man inte har sovit på fem nätter.

Om

Min profilbild

Andree

Hej jag heter Andree och är närmare en gubbe än en grabb. Bor tillsammans med min sambo och min dotter i ett renoveringsobjekt jag köpte när jag var nitton år som vi renoverar när ork och lust infinner sig. Jag har just startat min föräldraledighet och tycker att det är spännande att få vara tillsammans med min dotter hela dagarna.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela